Borçlarimi kapatmama rağmen e devlette ve uyapta dosyalarim acik gozukuyor
Borclarimi kapatmama rağmen Turkcell ve isbankasina olan icra dosyalarim uyapta ve e devlette açik gozukuyor. Uyap a mail attim borcu alacakliya odedigim icin icra dairesine harc yatirmam gerekiyormus. Bu harcı benim yatirmam gerekiyor? Her iki alacakli huku burosuda odemeyi benim yapmam gerektigini soyluyor. Her halukarda ne icra dairesi bu konu hakkinda bilgi veriyor nede alacakli vekili. Yani en azindan borc kapandiginda bu bilgi verilse 2 sene once dosya kapanmis olacakti. Simdi hala acik. Bu durumla ilgili ne yapmam gerektigini soyler misiniz?
Cevap: Borçlarimi kapatmama rağmen e devlette ve uyapta dosyalarim acik gozukuyor
Hukuki olarak borcun ödenmiş olması nedeniyle İCRA HAKİMLİĞİNde dava açma hakkınız var ama bu uzun yol. Dosya hesabı yapıldıktan sonra 1 lira bile eksik kalsa dosya açık kalır. Bu nedenle tavsiyem tahsil harçlarını avukatlara gönderip, dosyaları kapattırmak...
Tabi borcu nasıl ödediğinizi yazmamışsınız. Bankadan mı avukatlara mı ödediğinize göre bu cevabım değişebilir.
Cevap: Borçlarimi kapatmama rağmen e devlette ve uyapta dosyalarim acik gozukuyor
Hukuk burosu ile iletisimdeydim ama yinede ben banka subesine kendi kredi hesabina yatiriyordum. Yatirdigimi soyluyordum buroya. onlarda artik borcunuz kapanmistir dedi ve bankada teyit ediyor.
Alıntı:
6hukuksever7 rumuzlu üyeden alıntı
Hukuk burosu ile iletisimdeydim ama yinede ben banka subesine kendi kredi hesabina yatiriyordum. Yatirdigimi soyluyordum buroya. onlarda artik borcunuz kapanmistir dedi ve bankada teyit ediyor.
Hukuk bürosundan veya bankadan , icra dosya numarasının da belirtildiği borcun ödendiğine , alacakları kalmadığına dair bir ibra belgesi alıp, icra dairesine giderek ibra belgenizi sunup kapak hesabı yaptırmanız , size bildirilecek olan dosya masraflarını ödemeniz durumunda dosyalarınız kapanacaktır.