-
Araba satışı
Arabamı noter satışı ile birine sattım. Yanlız bu satışı yapmadan önce vergi dairesine borcu yoktur yazısı için başvurduğumuzda borcu yoktu ama ruhsatta 1600 cc yazan motor hacmi verdi dairesince 1800 cc olarak görünüyordu ve bende yeni öğrendim.ama alıcı kabul etti ve noter satışını aldı şimdi o şahıs arabayı üzerine alırken bir sorun çıkarmı acaba?bu durumda beni ilgilendiren bir durum olabilirmi. ben bu arabayı üzerime alırken bir sorun çıkmamıştı.bilgi verebilirmisiniz teşekkürler .
-
Burası Türkiye, her zaman herşeyin olması, elbette mümkündür.
-
İleride herhangi bir sorun çıkmaması için vergi dairesindeki kayıtları düzeltmeniz en akıllı yoldur. Eğer aracınız 1600 cc ama 1800 cc olaraka kayıtlı ise bu bir maddi hatadır. Bunun düzeltilmesini isteyebilirsiniz.
-
Re: Araba satışı
Ben araba alacağım fakat protokol imzalıyacağız.Bu protokolde para verdiğim ve vekalet verdiğim içindir..Arabanın devrini daha almayacağım.Sadece kendi arabamı vereceğim ve üstüne arabayla ilgili vekalet vereceğim.Bu sözleşmeyi noter huzurunda noter onaylı yapmam mı lazım yoksa kendi aramızda olan sözleşme geçerli olurmu lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
-
kesinlikle vekaltte kendi aranda yaptıgın hiçbirsey gecerlı olmaz
protokollerınde baglayıcı yanı olmadıgını duymustum
ayrıca yaptıgınız iş bıraz baş agrıtacak cınsten gıbı dıkkatlı olun
-
iyi gnler benim sormak istediğm şey babam bir arabasını 2005 te sattı ama karşı taraf hala arabanın devrini üzerine almamış ve ödenmemiş olan vergi borçlarından dolayı babam sorumlu tutuluyor bu durum da babam hala arabanın maliki olarak göründüğü için bu arabayı alıcının elinden almak istiyor bunun için yasal bi engel olmadığını düşünüyorum bu düşüncemi onaylatmak için size danışmak istedim teşekkürederim
-
Araba satışı
Özlem hn. "Babam arabasını sattı" derken ne kastediyorsunuz? 2005 yılında noter satışı yapıldı, alıcı mı tescil ettirmedi yoksa noter satışı olmadan parasını alıp aracı teslim mi etti?
Umarım noter satışı yapmıştır. Noter satışı varsa satış tarihinden itibaren her türlü mali ve hukuki sorumluluk yeni alıcıya ait.
Eğer noter satışı yoksa ve araç herhangi maddi hasarlı-yaralamalı-ölümlü bir kazaya karışırsa babanız çok zor durumda kalabilir. Her türlü vergi yükümlülüğü de babanıza ait.
En iyi yol aracın geri alınacağı söylenerek alıcının adına tescil ettirilmesi.
-
İlginize teşekkür ederim Hülya hanım. Evet noter satışı yapılmadı, arabanın devri derken bunu kastetmiştim.Biz de sizin önerdiğiniz yolu denemek için alıcıdan arabayı teslim etmesini istedik. Benim takıldığım konu da alıcıdan arabamızı geri almamızda herhangi bi engel olup olmamasıydı cevabımı aldım tekrar teşekkürederim.
-
parasını sahsa geri vererek aracınızı alalbılırsınız kanunu sahıbı halen babanız