Kargo şirketlerinin siteye alınmaması
Merhabalar.
İkamet ettiğimiz sitede anket usulü alınan karar gereği kargolarımız site girişindeki güvenliğe bırakılıyor. Evde olsak dahi kargo elemanının daireye teslim yapmasına izin verilmiyor. Ürün veya hizmet alırken kapıya kadar teslim edildiği için alışveriş yapıyoruz. Gıda,deterjan gibi yükte ağır olan şeyleri marketten taşımamak için genelde online satın alıyoruz.
Diğer bir problem ise kargolarımı genelde kontrol ederek teslim alıyorum.yırtık,patlak,arıza gibi durumlarda tutanak tutturarak ürünü iade ediyorum.bu işlemi site güvenlikleri yapmayacağı için ileride oluşabilecek bu gibi mağduriyetler için ne yapabilirim
Site yönetiminin veya site sakinlerinin böyle bir kısıtlayıcı karar alma hakları var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Kargo şirketlerinin siteye alınmaması
Kat malikleri genel kurulunda alınmayan (kapı kapı dolaşarak, anket yoluyla vb.) kararların geçerliliği yoktur.
Kat malikleri genel kurulunda bu yönde karar alınırsa bir ay içinde sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Kat malikleri genel kurulunda alınmayan (kapı kapı dolaşarak, anket yoluyla vb.) kararların geçerliliği yoktur.
Kat malikleri genel kurulunda bu yönde karar alınırsa bir ay içinde sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini talep edebilirsiniz.
Peki yonetime bu yonde bir yetki verilmişse daha önceki kararlarla ve yonetim buna rağmen doğrudan karar alıp uygulamak yerine site sakinleri arasında bir anket düzenleyip çoğunluk ta uygun görürse bu uygulamayı yapalım demişse ?
Neticede girişte bir güvenlik kulubesi varsa,araçlar sorgusuz sualsiz kontrolsuz şekilde girip çıkamıyor içerde dolaşamıyorsa, siteye giriş çıkışların düzenlenmesi konusunda yonetime yetki verilmiş olma ihtimali bence oldukça yüksek.
Bir bağımsız bölüme gelen kişinin oraya gelmesinin engellenemeyeceğini düşünüyorum. Mevzuatta açık bir hüküm yok. Ancak bunun kabul edilmesi durumunda misafirlerin veya kat maliki olmayan veya o bağımsız bölümlerde oturmayan kişilerin de siteye giremeyeceklerinin kararlaştırılabileceği sonucu çıkar. Benim şahsi düşüncem bu şekilde bir karar alınamayacağı yönündedir.
Yönetimin site içine girişleri düzenleme yetkisi var. Bu konuda sıkıntı yok. Örneğin misafir geldiğinde kat maliki aranıp onay alınarak siteye sokuluyor. Kargosu gelen kat maliği güvenliğe onay verse dahi kargosu evine teslim edilmiyor( şu an anket aşamasında)
Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
Püf noktası: İşin doğrusu yönetimin girişleri düzenleme hakkı olsa da Seyahat hakkı anayasal bir haktır. Kargo aracının girmesini engelleyebilir ama kargo getiren şahsı önleyemez :) Kargocu arabasını vs aracını dışarıda parkederek pekala giriş yapabilir.