Bitmek Bilmeyen Sözde Site ve Aidatları
Herkese merhaba benim için önemli bir sorundan bahsedeceğim.Cevaplarını rica ediyorum.Anneme dedesinden kalan tapusu alınmamış bir yazlık var 2 katlı site içerisinde herkesin belli bir bahçesi var.Sözde paylaşılmış ve kimse tapu almıyor satanlar noterden sattı sorun çıkaran yok diye.ASIL konu aidatlar biz paylaşılmadığı için ödemedik dediğim gibi sözde paylaşıldı ama sorun çıkaran yok.Aidatlar 20 yılı aşkın süredir birikmiş durumunda.Sitede faiz koyup vs. bize yolluyor resmiyeti olmayan bir kağıtla.Siteninde yaptığı bir şey yok bahçe bize ait,lambalar var önümüzdeki oturmadığımız için yakmamışlar bile,bekçi var sözde koyduğumuz birkaç eski eşya çalınmış.Birkaç sorum şunlar :
1)Bu aidatlardan nasıl kurtulabilirim veya nasıl anlaşma yoluna gidebilirim ?Resmen havaya para ödeyeceğim adamlar yiyecekler siteye de doğrudürüst bir şey yapacaklarını zannetmiyorum o kadar parayla.
2)Siteden ayrılmamın bir yolu var mı ?Zamanında sözleşmeyi istedik yöneticilerden o diyor bende yok diğeri diyor bende yok.Ne yaptıklarını çözemedim.
(Aidatla ilgili bir NOT olarak şunu eklemek istiyorum.Site 1-2 olarak ayrılıyor.Önceden tekti.Anlaşmazlığın ne olduğunu bilmiyorum sonradan ikiye ayırmışlar.Dolayısıyla annem 2 yıl kadar yatırmıştı aidat ama 1. Siteye bizimki 2.sitede.İşin tuhafı birinci sitedede teyzemin yazlığı var ve oda yatırıyordu.Kimsede demedi bunlar niye 2 Tane aidat ödüyor diye.Biz sonradan öğrendik.Yani arkadaşlar bu yalancı siteye yöneticilerine para yedirmek istemiyorum ama bir türlü çözüme ulaşmadık.)
Cevap: Bitmek Bilmeyen Sözde Site ve Aidatları
Yönetim planına bakmanız gerek. Ayrıca kafalarına göre faiz işletemezler amme alacakalarının faizi yasa ile belirleniyor. Borçların zaman aşımı 10 yıldır. (resmi işlem yapılmadı ise) Ayrıca evi satmadan siteden ayrılamazsınız. Yada beraber katmalikleri kurulunda yönetimi değiştireceksiniz.