Çocuğum için boşanma süresine psikolog eşliğinde devam etmek istiyorum, nasıl zorunlu kılabilirim?
Merhaba,
Öncelikle cevap verme zahmetinde bulunacak herkese çok teşekkür ederim. Hukuki bilgisi olan ya da olmayıp aynı olayı yaşamış kişilerin de bilgisini çok önemsiyorum.
Eşim boşanma davası açtı. Daha duruşma görülmedi. Ben bu boşanma sürecinin ikimizi de olumsuz açıdan az etkilemesi ve ileride çocuğumuza daha iyi bir anne baba olabilmek için psikolog eşliğinde yürütmek istiyorum. Eşim cevap vermedi olumlu ya da olumsuz. Sanırım barışma çabası olarak algılıyor.
Fakat tek amacım ikimizin de hasarsız, birbirimizin yüzüne bakabilecek şekilde bu süreci profesyonellerle atlatarak, sağlıklı ebeveynler olabilmektir. Mahkemede vereceğim cevap dilekçemde bunu talep edip zorunlu kılabilir miyim?
Cevap: Çocuğum için boşanma süresine psikolog eşliğinde devam etmek istiyorum, nasıl zorunlu kılabilirim?
Bu talebinizin olumlu yanit bulma ihtimali olmadigini düşünuyorum.
Cevap: Çocuğum için boşanma süresine psikolog eşliğinde devam etmek istiyorum, nasıl zorunlu kılabilirim?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu talebinizin olumlu yanit bulma ihtimali olmadigini düşünuyorum.
Az önce pedagog ve psikolog zorunlu kılınma durumu olabiliyor diye okumuştum. Çocuğumuz olcak yakında ve buna rağmen de mi olmaz?
Henüz doğmamış , yada mahkeme sürecinde henuz yaşını bile doldurmamış bebeğinizin mahkeme salonuna getirilmesini ve yanında bir pedagog bulunmasını mı talep edeceksiniz yani?
Diğer yandan eşiniz açısından, boşnma sürecinde aile danışmanı psikolog desteği istemezse, sizinle evli kalmaya zorlayabilecek bir sebep bulabilmeniz mümkün değil.
Babasına uzaklaştırma , ev eşyaları vs gibi karşı ataklar yerine , derin bir nefes alıp sakinleşmenizi ve boşanma sürecinde bir avukat yardımıyla devam etmenizi öneririm. Böylece bu sıkıntılı süreci en az hasarla atlatmanız mümkün olabilecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Henüz doğmamış , yada mahkeme sürecinde henuz yaşını bile doldurmamış bebeğinizin mahkeme salonuna getirilmesini ve yanında bir pedagog bulunmasını mı talep edeceksiniz yani?
Diğer yandan eşiniz açısından, boşnma sürecinde aile danışmanı psikolog desteği istemezse, sizinle evli kalmaya zorlayabilecek bir sebep bulabilmeniz mümkün değil.
Babasına uzaklaştırma , ev eşyaları vs gibi karşı ataklar yerine , derin bir nefes alıp sakinleşmenizi ve boşanma sürecinde bir avukat yardımıyla devam etmenizi öneririm. Böylece bu sıkıntılı süreci en az hasarla atlatmanız mümkün olabilecektir.
Sorumu hiç anlamamışsınız. Bir kere pedagog ve mahkemeye çocuğumu getirmek neresinde geçiyor? Ayrıca ben evli kalmaya zorlamak mı istiyorum yine nerede geçiyor?
Sağlıklı ebeveynler olabilmek için, boşanma sürecini profesyonel destek almak ve sonrasında çocuğumuza olumlu yönde etki etmek, bu sürecin olumsuz etkilerini de minimize etmek istiyorum.