Cevap: Güvenlik büro beni aradı
Yok mu cevap verecek bir hukukcumuz lütfen...
büyük ihtimalle adınıza iddianame hazırlanmış suçu işlediğinize dair ve sizin ifadeniz alınacak.
E devlet üzerinden baktığımda herhangi bir dava görülmüyor
yani anlatımınız çok açık değil.
sizi evrak var diye aradıklarında imzalı şekilde ifade verdiniz mi ? burası belirsiz yoksa sadece muhabbet mi ettiniz
telefonu istemişler ben olsam telefonu vermezdim şifreyi de söylemezdim. ya telefon onların elindeyken bir paylaşım yaptılarsa?
neyse o başka konu
siz eğer ilk karakola vs çağırıldığınızda ifade verip imzaladıysanız savunmanızı
bir daha gitmenize gerek yoktu.
savcı savunmanıza istinaden dosyayı kamu davası açılması için mahkemeye sevk eder veya etmezdi.
ve mahkeme dava açarsa tarafınıza posta ile tebliğ edilirdi.
ama polislrin telefona bakması sonrası telefonun bir yerlere gönderilmesi benim garibime gitti.
bir de vatandaş uyap adresinden dava sorgulama yapın orda görünüyor mu tüm sekmeleri tek tek seçerek
Evrak var diye aradıklarında savcılık talimatıyla telefonumun incelenmesi için siber gönderileceğini söylediler, hatta bir tanede kağıt imzaladım falan tarihte falan sim kartlı falan marka model telefonumun inceleme yapılması için rızamla teslim ettim diye. Telefonu vermek istemedim ilk başta.. Sonra telefonu teslim alan görevli polis vermezsem zorla alacaklarını söylediler. Mecbur teslim ettim. Zaten ifademi de ilk başta emniyette vermiştim. Uyaptanda e devletten de baktım dava falan yok. 1 haftadır arayan soran yok. Beni arayan polise bir sıkıntı mı var diye sorduğumda merak etme sıkıntılı durum yok dedi. Tabii inanmadım. Bundan sonraki süreç ne olur bilmem...
bildiğim kadarıyla mahkeme kararı olmadan hiçbir şeyi zorla alamaz. polis dahi olsa.
rızamla teslim ettim ibaresi de zaten olayı açıklıyor.
mahkeme kararı olması lazım.
gözünüzü korkutmuş siz de tongaya gelmişsiniz.
bütün işlemler tamamlandığında adresinize bir tebligat gelecek. kamu davası açıldı ya da açılmadı şeklinde.
evrak evde bulunmazsanız muhtarlığa da bırakılabilir. tebligatları kaçırmamak için arada muhtarlığa evrakım var mı diye sorun.
uyap edevletten de kontrol edin.
dava açılırsa uzman avukattan yardım almanız lehinize olur.
http://infografiknedir.com/polis-ara...uz-infografik/
Henüz savcılık dava açmadıysa uyapta gözükmüyor. Onun için şu polis beyefendilerden savcılık hazırlık numarasını ister misiniz? En azından siz veya avukatınız gidip bakabilir ne oluyor diye...