Miras reddi yaptılar ama tebligatlarını almıyorlar.
3 Mirasçıyız. 2 kişi miras reddi yaptılar ve aylar oldu ama hala adliyeden tebligatlarını almadılar. Avukattan öğrendiğime göre tebligat alınana kadar miras reddi gerçekleşmiş olmuyormuş. Ben bu kişilere ödediğim borçlar için rücu davası açarsam gidip tebligatı alırlar ve sanırım bu sefer açtığım dava da boşa gider. Bu durumda ne yapmalıyım ? 4 ay oldu neredeyse ve kasıtlı olarak tebligatlarını almıyorlar.
Cevap: Miras reddi yaptılar ama tebligatlarını almıyorlar.
Bilen birileri lütfen yardım edebilir mi ? Avukata ücretini ödedik konuyu devrettik ama oda aylardır bekliyor. Dün aradım onların nazıyla oynayacaz başka çaremiz yok diyor şaka mı bu ? Gerçekten yapılabilecek bir şey yok mu ? Bilerek almıyorlar tebligatlarını.
Miras reddi sonrası yeni veraset ilamı
İyi günler. 3 mirasçıyız. 2 kişi miras reddi yaptı ama kararlarını almadılar. Yeni veraset kağıdı çıkartacağız ancak kararlarını almadıkları için miras reddi işlenmemiş olma ihtimali var mı ? Bir de miras reddi sonrası hakim, mirası reddedenlerin alt soyuna mirası isteyip istemediklerini soruyormuş bu doğru mu ? Mirası reddedenlerle görüşmüyorum. Noter den veraset ilamı çıkartsam güncel veraset çıkar mı ? Yoksa Sulh hukuktan mı başvuru yapayım ? Teşekkürler.
Cevap: Miras reddi sonrası yeni veraset ilamı
Site ölmüş herhalde bende adam yerine koyup konu açıyorum. Daha nette karşıma çıksa dahi bu foruma tık etmem. Hadi rast gele...