Sokağa çıkma yasağı nedeni ile 195. maddeden yargılanmak hagb etkiler mi
Merhabalar 14.02.2020 tarihinde trafik kontrol noktasında 1.53 promil alkol ile yakalandım. 179/3, 53/1 maddeleri gereğince cezalandırılma isteği ile yargılandım. 179/3 maddesi gereğince 2 ay hapis cezası aldım. hagb 5 yıl denetimde serbestlik aldım. şimdi sormak istediğim bu hafta sonu sokağa çıkma yasağında tarafıma polis tarafından tutanak tutuldu. hıfzıssıhha kanunun 282 maddesi ve türk ceza kanunun 195. maddesi idari ve adli işlem uygulanmıştır yazıyor tutanakta. tarafıma açılacak dava hagb kararını bozar mı? taksirle işenen ceza konumuna girer mi 195. madde yoksa hagb bozulur mu burdan bir ceza alırsam. bilgi verirseniz çok sevinirim. ayrıca hagb kararı bozulursa paraya çevirebilir miyim?
Cevap: Sokağa çıkma yasağı nedeni ile 195. maddeden yargılanmak hagb etkiler mi
bu konuda bilgisi yada tecrübesi olan yok mu arkadaşlar...
Cevap: Sokağa çıkma yasağı nedeni ile 195. maddeden yargılanmak hagb etkiler mi
TCK 195 taksirle işlenen bir suç değil, ancak sokağa çıkmama yasağına uymayan bu suçu işlemiş sayılır mı?
Suçun unsurlarının tam oluşmadığı kanaatindeyim.
Kanun maddesi şu şekilde:
Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma
Madde 195- (1) Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.