icra işlemleri nasıl oluyor?
Evimde bulunan kiracılar üç gün içinde evden çıktı. Ne faturaları ödediler, ne de kırılan yeri tamir ettirdiler. Kendilerine ait olmayan bir hesaba da depozitoyu yatırmamı istiyorlar. Avukat olduğunu söyleyen biri de parayı yatırın dedi. Ben de mahkemeye gidebileceğini söyledim, evde kendi özel eşyalarım var. Gidip bakamıyorum üstüne de para vermek istemiyorum.
İcra müdürlüğüne mi veriyor, nasıl oluyor bu iş? Ben adresimde değilim, tebligat gelse haberim olmayacak. İtiraz da edemeyeceğim. Kapıyı kırıp eşyaları mı alacaklar?
Ek bilgi: Parayı elden vermişlerdi. Aramızda yapılan bir sözleşmede sadece son sayfada imza var, şartları kabul ederim, şu kadar depozito alınmıştır, çıkarken verilecektir gibi. Depozitolarını harcamadım duruyor ama başka birinin hesabına evimi görmeden yatırmayı düşünmüyorum.
Cevap: icra işlemleri nasıl oluyor?
Yapılması gereken şey şu: Evdeki hasarların tespitinden sonra depozitodan kesilerek iadesi. Zaten depozito neden alınır? Tahliyeye kadar eve verilen hasarları garanti altına almak için... Ama tespit yaptırmadan iade etmekten imtina ederseniz bu sefer siz haksız çıkarsınız. Önce tespit, sonra mahsup... Ya da en güzeli al aşağı ver yukarı anlaşın kimse uğraşmasın mahkemelerle...
Not: İadeyi kontratı imzalayan dışında birine sakın göndermeyin.