Kardeşler Arası Miras Sözleşmesi Avukat ve Noterin Rolü
Merhabalar birçok kişiye danıştım fakat net bir cevap alamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.
1 Yıl önce Maddi durumu kötü ve çok yüklü miktarda borç altına giren kız kardeşlerden birinin eşinden dolayı babasından para talep ediyor daha önceden de aynı durum 2 kez daha olduğu ve normalde alması gereken miras miktarını aldığı fakat resmi hiç bir tutanak olmadığı için diğer 4 kardeşte durumu kabul edemediği için babanın üzerindeki mallardan sadece 2 binanın erkek olanlara noter huzurunda anlaşarak istenilen yüklü miktarda paranın baba tarafından verilmesi kararını almış ve baba-anne (sağlık raporları ile birlikte ) ve 5 kardeş noter huzurunda mirastan bunlara kalacak sadece bu iki bina için konunun çokta uzmanı olmadığını düşündüğüm bir avukatta belgeleri hazırlatıp noterde şahitler huzurunda aldıklara paraya karşılık bu iki bina üzerindeki haklarını diğer kardeşlere devrettiği yönünde anlaşma sağlanıyor.Ayrıca binayı alacak olan erkek çocuklar babanın yanında durmakta ve ticari faaliyetlerini bunlar yürütmekte bura dışında bi ek geliri bulunmamamkta.
sorum şu yönde bu durumda ileride vefat durumunda para alarak mirastan almayacaklarını beyan ettikleri bu iki gayrimenkullerden ileride hak idda edip alabilirler mi ?( diğer mallar aynen durmakta ve eşit bölünecek sadece bu ikisi için)
avukat ve noterin rolü nedir? avukatın hazırladığı belgelerde tecrübesine hiç güvenmediğim bir avukat
olay hakkında çok detay verilmiyor bana eğer sıkıntılı bir durum olursa tekrar yapılması için hareket edeceğim
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar
- - - Updated - - -
*Düzeltme Maddi durumu Kötü- değil Kötüleşen birçoğu resmi olmayan elden borçlar ile yüklü borçlanan
Cevap: Kardeşler Arası Miras Sözleşmesi Avukat ve Noterin Rolü
Bu işin sonunda mirasta tenkis, muris muvazaası gibi bir çok dava bekliyor sizleri...
Cevap: Kardeşler Arası Miras Sözleşmesi Avukat ve Noterin Rolü
2 bina dediğiniz 2 dairemidir yoksa birden fazla kattan oluşan binamıdır?