haber vermeden bina ana su vanasını kapatan komşu
13.04.2020 saat 22:30 civarında evde suyun kesildiğini gördüm. iski nin websitesini ve diger kanallarına ulasarak planlı bir kesintinin olmadıgını öğrendim.komsulara da sordugumuzda alt kattaki komsunun arada bir (öncekini farketmedik .gece geç saatte yaptı demekkki ama yine de hakkı yok) bina ana su vanasını kapattıgını söyledi.bina ana su vanasının yerini bilmediğimden ve de komsudan cok da hazzetmediğimden suyun gelmesini bekledik belirli bir süre . komsulara o daireyi aramalarını söyledik ,suyu acsın diye çünkü komple apartmanda su yok!. neyse ertesi gun öğlene dogru üst komsumuz , ilgili daireye inerek konusuyor da actırıyor vanayı.
bu insanlar abdest mi alıcak,ihtiyac mi giderecek vs vs. karantina günlerinde herkes evde .git kendi vananı kapat be adam.
*bu tip bir komsuya ne yapabiliriz?
*bugün de olursa polisi arayacağım ki iletişim kanallarını kapatıp "hey komsu, suyu kesmemiz gerekiyor filanca sebepten ötürü, ona göre önlem alır mısınız?" diye uyarıda bile bulunmayan ,direk suyu kesen birine yegane çözümdür. degil mi?
*baska öneriniz var?
*böyle bir hakkı olmadıgını düşünüyorum.hukuki yaptırımı ne olur?
Cevap: haber vermeden bina ana su vanasını kapatan komşu
Polise şikayet etmeniz yeterli (fayda görmezseniz şikayet makamı Kaymakamlık).
Hukuki olmayan diğer önerim ise vananın kilit altına alınması...
Çok normal gelmedi bana bu komşunun ana vanayı kapatmasındaki amaç nedir? Kendisi de susuz kalmıyor mu? Ayrıca polise şikayet etseniz bile alt komşu ben yapmadım derse iddanızı nasıl ispatlayacaksınız?
komşuların o kişinin tadilat yaptıgı için daha önceden aynı şeyi yapmışlığı var.yukarıda da bundan bahsettim zaten. sonra üst komşumuz inip konusuyor sonra ertesi gün öğlen su geliyor. şahitler var yani.