Davanın PSİKOLOJİK Unsurlarının İspatı Hkk. bir soru
Bir boşanma sürecindeyim . Eşimin hem cinsel hem de psikolojik sorunları var . Fakat fiilen ayrılma döneminden beri bu kadın psikiyatr a gidiyor ve sorununun ne olduğunu biliyor ve bana da söyledi . Şimdi ben bu rahatsızlığın üzerinden gitmek istiyorum ve bu ses kaydını kanıt olarak kullanabilir miyim. Veya şuan nasıl ortaya koyabilirim Çünkü şuan hakim psikoloğa sevketse 1 yıldır psikiyatra gidiyor zaten sorununu çözmüş olabilir bu durum bizim aleyhimize mi olur. Psikoloanalizde nesne aktarımı kavramı diye bir durum var. Ve aynı şekilde vajinismu durumu da söz konusu. Şuan özel bir klinikte tedaviye gittiğini ve sorunlarını çözmek için hamleler yaptığını da belirtmiş oalyım. Özellikle bu konular üzerinden nasıl gidebileceğimi yürüyebileceğimi daha önce bu konuyla karşılaşmış arkadaşlar fikir beyan edebilirlerse çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Davanın PSİKOLOJİK Unsurlarının İspatı Hkk. bir soru
Davayı akıl sağlığı nedeniyle boşanma olarak açarsanız kaybetme riskiniz mevcut. Zira her psikiyatriste tedaviye gidende akli yeteneklerini kaybetme olgusuna rastlanmıyor. Bu nedenle şiddetli boşanma davası (geçimsizlik nedeniyle boşanma) açarsanız anlattığınız gerekçeler (ispatlamak şartıyla, şahit çok önemli) boşanmak için yeterli sebeplerdir.
Cevap: Davanın PSİKOLOJİK Unsurlarının İspatı Hkk. bir soru
Yanlız bence durumunuzda bu anlattıklarınızı eşinizin lehine değerlendirecektir hakim.
Çünkü eşinizin bir yada bir çok hastalığı var ve eşiniz bu hastalığını çözmek için gerekli adımları atıyor. Muhtemelen hakim evlenirken verdiğiniz hastalıkta ve sağlıkta yemininizi hatırlatacaktır sebep olarak sadece bunları söylerseniz.