Google Reklamlardan Gelir Elde Etmek ve Öğretmenlik
Merhaba. Bir devlet okulunda kadrolu öğretmenim. Virüsten dolayı evde geçirdiğimiz şu günlerde boş durmayıp Google Play Store'da açmayı düşündüğüm bir uygulama var. Uygulamada reklamlar üzerinden para kazanmak için araştırdığım kadarıyla bir Limited veya Anonim şirket kurmam gerekiyormuş. Şimdi mesleğim sebebiyle bu şirketi kurabilir miyim yoksa engel var mı ve eğer kurabilirsem kurmak için ne yapmam gerekiyor? Bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Cevap: Google Reklamlardan Gelir Elde Etmek ve Öğretmenlik
Alıntı:
turkmen.m rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Bir devlet okulunda kadrolu öğretmenim. Virüsten dolayı evde geçirdiğimiz şu günlerde boş durmayıp Google Play Store'da açmayı düşündüğüm bir uygulama var. Uygulamada reklamlar üzerinden para kazanmak için araştırdığım kadarıyla bir Limited veya Anonim şirket kurmam gerekiyormuş. Şimdi mesleğim sebebiyle bu şirketi kurabilir miyim yoksa engel var mı ve eğer kurabilirsem kurmak için ne yapmam gerekiyor? Bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
https://www.hukuki.net/showthread.ph...ht=#post634891
Cevap: Google Reklamlardan Gelir Elde Etmek ve Öğretmenlik
teşekkür ederim. yalnız buradaki durum ile benimki biraz farklı anladığım kadarıyla. o başlıktaki hocamız habersiz bir iş yaptığını ve bunun açığa çıkarsa oluşturacağı sıkıntıyı sormuş. Benim öğrenmek istediğim ise limited/anonim şirket kurmak istediğimde bunun bir engel oluşturup oluşturmayacağı. Çünkü aşağıda linkini koyduğum sitede şöyle bir ifade geçiyor:
**Anonim şirket kurabilirler ve böyle bir şirkete ortak olabilirler. Ancak, anonim şirket ortağı olan bir öğretmen, şirketin yönetim ve denetiminde görev alamaz, şirketin personeli sayılacak bir görev yapamaz ve şirketin kanuni temsilcisi olamazlar.
**Limited şirket kurabilirler ve böyle bir şirkete ortak olabilirler. Ancak, limited şirketin ana sözleşmesinde şirketi idare ve temsile yetkili olanların belirtilmiş olması ve öğretmenin bu kişiler arasında yer almaması gerekir. Öte yandan, limited şirket ortağı olan öğretmen, şirketin yönetim ve denetiminde görev alamaz, şirketin personeli sayılacak bir görev yapamaz ve şirketin kanuni temsilcisi olamazlar.
http://www.kamuajans.com/egitim-pers...r-h529987.html
Bunu tam olarak anlamadığımdan başlığı açma ihtiyacı duydum aslında :)