Darp Edildim Şikayetçi Oldum Acaba Ceza Alırlar mı Yoksa Suç Bende mi?
Kız arkadaşımla telefonda tartıştık ve beni engelledi. Başka numaradan aradığımda ona aldıgım hediye telefonu gelip almamı söyledi. Ben telefon istemiyorum ama konuşmaya geleceğim dedim. Evine gittim zile bastım kapıyı açmayınca merdivenlerden indim tam dışarı çıkacağım oğlu ve arkadaşı beni darp ettiler. Darp raporu alıp şikayetçi oldum. Barodan avukat çağırdım. Karşı taraf benden şikayetçi olmadı. Mahkemede haneye tecavüz ettin sen suçlusun diyorlar. Avukat ise zile basmak haneye tecavüz değil dedi. Mahkemede ben mi haklı çıkarım karşı taraf ceza alır mı? Ayrıca maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim? Açarsam kazanır mıyım?
Cevap: Darp Edildim Şikayetçi Oldum Acaba Ceza Alırlar mı Yoksa Suç Bende mi?
Bir defa olayı detaylarıyla bilmek gerekir.Yani kapıya dayanıp defalarca zile basıp açılan kapının ardından yaşanan bir arbede varsa durum başka, zile bir kere bastım döndüm gidiyordum tepeme bindiler durumu bambaşka.İlk yazanı karşı taraf ikinci yazanı siz iddia edeceksiniz.Tahminim karşılıklı erteli ufak tefek cezalar çıkabilir(haneye tecavüz olmasa da huzur bozma, tehdit, hakaret, darp vs.).Tazminat kısmı da şu şekilde.Önce davanızı kazanıp(kazanırsanız şayet) haklılığınızı ortaya koyacaksınız, sonra bu olaydan ötürü kayıplarınızı belgeleyeceksiniz(işe gidememe, maaş alamama vs.) sonra bunları mahkemeye sunarak talep edeceksiniz.Harici kulaktan dolma bilgiyle maddi manevi tazminat davası diye işe girerseniz mahkeme harcı öder, adliye havası alır çıkar gelirsiniz, hiç bir şey çıkmaz.Geçmiş olsun.