Hakkımda Tck 216/2 şikayeti
İyi günler.
Ekşi sözlükte biriyle tartışmıştım, bir kac gün sonra bu kişi önceden “sevan nisanyan” ve töre cinayeti konularında girdiğim iki entryi/mesajı bularak cimere tck 216/2’den şikayet ettiğini söyledi.
Öğretmenim, nasil bir sorun yaşarım acaba?
Teşekkür ederim.
Cevap: Hakkımda Tck 216/2 şikayeti
Bi fikri olan yok mu acaba?
selam.
eğer sizi hakikaten şikayet ettiyse dosya savcılığa ulaştırılır.
savcılık sizin olayla ilgili ifade vermeniz için karakola çağırır.
ifadeniz ve dosyadaki bilgilere göre savcılık kamu davası açılması yada açılmaması için karar verir.
kamu davası açılırsa mahkemede sanık olarak yargılanırsınız.
ilk derece mahkemede berat edebilirsiniz.
ya da suçlu bulunursunuz.
suçlu bulunursanız bu karara itiraz edip beraatinizi alabilirsiniz. ya da tekrar suçlu bulunursunuz kesin olarak.
bunun yanında eski durumunuz sabıkasızlığınız varsa hakim bunu ön görüp hagb verebilir.
yani sizi suçlu bulur ancak ceza vermez 5 sene içerisinde suç işlemezseniz bu karar silinir.
ancak işlerseniz hagb aldığınız ceza uygulamaya konulur.
hagb sabıkaya işlemez
ama suçlu bulunursanız sabıkanıza işler.
şimdilik polisten telefon bekleyin (eğer sizi gerçekten şikayet ettiyse)
Alıntı:
tahriperi rumuzlu üyeden alıntı
selam.
eğer sizi hakikaten şikayet ettiyse dosya savcılığa ulaştırılır.
savcılık sizin olayla ilgili ifade vermeniz için karakola çağırır.
ifadeniz ve dosyadaki bilgilere göre savcılık kamu davası açılması yada açılmaması için karar verir.
kamu davası açılırsa mahkemede sanık olarak yargılanırsınız.
ilk derece mahkemede berat edebilirsiniz.
ya da suçlu bulunursunuz.
suçlu bulunursanız bu karara itiraz edip beraatinizi alabilirsiniz. ya da tekrar suçlu bulunursunuz kesin olarak.
bunun yanında eski durumunuz sabıkasızlığınız varsa hakim bunu ön görüp hagb verebilir.
yani sizi suçlu bulur ancak ceza vermez 5 sene içerisinde suç işlemezseniz bu karar silinir.
ancak işlerseniz hagb aldığınız ceza uygulamaya konulur.
hagb sabıkaya işlemez
ama suçlu bulunursanız sabıkanıza işler.
şimdilik polisten telefon bekleyin (eğer sizi gerçekten şikayet ettiyse)
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Avukatım diyordu, muhtemelen etmiştir. Küfür ve hakaretin olmadığı Spontane bir Tartışmada her hangi bir mantıklı argümanı kalmayınca sabah beşe kadar eski girdilerimi araştırıp Tck 216/2'den cimere yazmış. Ki onlarda da bariz bir hakaret ya da küfür yok ama 216 unsurlarının olduğunu idda ediyor.
Hukukun bu tarz silah olarak kullanılmasını çok duyuyordum ama ilk kez başıma geldi.
cimere mi yazmış?
cimere neden yazsın ki?
savcılık yada karakola gitmsi lazımdı ki bu arkadaş avukat olduğunu söylüyorsa neden cimere yazsın ki?
ona bakarsan bende avukatım diyebilirim
ama normal bir vatandaşım
Alıntı:
tahriperi rumuzlu üyeden alıntı
cimere mi yazmış?
cimere neden yazsın ki?
savcılık yada karakola gitmsi lazımdı ki bu arkadaş avukat olduğunu söylüyorsa neden cimere yazsın ki?
ona bakarsan bende avukatım diyebilirim
ama normal bir vatandaşım
Evet hocam aynen avukat olduğunu ve cimere yazdıpından bahsetti.
İşte huzur kaçırıyor.
Acep memuriyetim bakımından bi sıkıntı doğurur mu?
Öncelikle geçmiş olsun.
Yazdığınız ifade tam olarak nedir, şikayete konu ifade nedir ?
Zaten üyeler size gerekli cevapları yazmışlar. Ben sadece şunu ilave edeceğim: Barodan ücretsiz avukat talep etme hakkınız var, ifadeye çağrılırsınız bu hakkınızı kullanmanız lehinize olur.
Asla şu unutulmamalıdır ki özellikle yazılı olarak kurduğunuz her türlü beyandan (Watsap , Facebook ve çeşitli forumlar ) sorumlusunuz. Her daim yazılı beyanları dikkatli yazmak gerekiyor. Zira hepsi kalıcı olarak kayıtlı oluyor.
Saygılarımı sunarım.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun.
Yazdığınız ifade tam olarak nedir, şikayete konu ifade nedir ?
Zaten üyeler size gerekli cevapları yazmışlar. Ben sadece şunu ilave edeceğim: Barodan ücretsiz avukat talep etme hakkınız var, ifadeye çağrılırsınız bu hakkınızı kullanmanız lehinize olur.
Asla şu unutulmamalıdır ki özellikle yazılı olarak kurduğunuz her türlü beyandan (Watsap , Facebook ve çeşitli forumlar ) sorumlusunuz. Her daim yazılı beyanları dikkatli yazmak gerekiyor. Zira hepsi kalıcı olarak kayıtlı oluyor.
Saygılarımı sunarım.
Çok Teşekkür ederim.
Aslında şikayete sebep girdileri tam olarak bilmiyorum. Alakasız bir tartışma ile harekete geçip, ekşisözlükte önceden farklı farklı konularda yazdıklarımı tarayıp bi kaçını örnek vererek şikayet ettiğini ifade etti.
Mesela Rusya ile kriz yaşadığımız bir ara firari yazar sevan nişanyanın türk tezlerine karşı çıkan bir yazısına yazdığım "eski sahiplerini hatırladı" özetli yazı vardı,
keza abdullah öcalanın "mit ajanı olduğunu" idda edenlere karşı "sözlükteki kürtlerin; apo, serap eser cinayeti, çeşitli bombalamalar gibi onaylamadıkları durumları devlete itelemeye çalıştıklarına" dair bir entrydi.
diğeri de "kan davası yüzünden bütün ailenin katledilmesi" başlığına "bu kültürü batıya yaymamanızı rica ediyorum" şeklinde bir eleştiriydi.
Belki buna benzer bir kaç entry daha şikayet etmiş olabilir. Küfür, harekete geçme çağrısı ve hedef gösterme olmadığını söyleyebilirim.
İfadeye çağırılırsam tabi ki bir büroyla görüşeceğim.
Tekrar Teşekkür ederim.