Yeni ev sahibinin gönderdiği ihtarname
Merhabalar. Benim oturdugum yer bir apart. 7 yillik kiracim. Bir kontrat da hatirladigim kadariyla aramiz da yok. Apart komple satilmis. Alan firma burayi yikarak rant icin luks daire yapacakmış. Her dairede oturana satiştan 30 gun icerisinde noterden ihtari cektirler. Aciklama kismina bir sebeb belirtmeden 30 hazirana kadar tahliye etmemizi istemisler.
1. Bu civarda kiralar şu anki kiramin 2 kati. Ihtarnameye bir cevap yazip bir seyler talep edebilirmiyim
2. Hic bir sebeb belirtilmemis. Sadece 30 hazirana kadar tum site sakinlerinin tahliyesini istemisler. O nedenle bir haklari var mi? Belki daha yüksek bir bedelle kiraya verecekler.
Nasil bir yol izlemeliyim. Yardimlarinizi rica ederim.
Cevap: Yeni alınan mülkteki kiracının durumu
Alıntı:
rose_123 rumuzlu üyeden alıntı
M...
2. Hic bir sebeb belirtilmemis. Sadece 30 hazirana kadar tum site sakinlerinin tahliyesini istemisler. O nedenle bir haklari var mi? Belki daha yüksek bir bedelle kiraya verecekler.
Nasil bir yol izlemeliyim. Yardimlarinizi rica ederim.
eğer bu dediğinizi yaparlarsa, takip edip 1 yıllık kira bedeli talep edebilirsiniz.
Cevap: Yeni alınan mülkteki kiracının durumu
Başka bir şey talep edilemez mi? Taşınma masraflar vb.
İhtarname tarihinden itibaren 7 gün içerisinde cevap vermem gerekir mi?
Tebliğ tarihinden itibaren 6 ay sürem yok mu?
Ayrıca şu anda covid 19 sebebiyle tüm hayat durmuş durumda. Bu evde kalmamız için haklı sebep mi? Süreci kirayı düzenli ödeyerek uzatabilir miyiz?
Yeni ev sahibinin gönderdiği ihtarname
Merhabalar
Benim oturduğum yer bir apart. 7 yillik kiracıyım. Bir kontrat da yaptığımı hatırlamıyorum. Apart komple satılmıs. Alan firma burayı yıkarak rant için lüks daire yapacakmış. Her dairede oturana süresi içerisinde noterden ihtar çektiler. Acıklama kısmına bir sebep belirtmeden 30 hazirana kadar tahliye etmemizi istemişler.
1. Bu civarda kiralar şu anki kiramın 2 kati. 7 gün içerisinde ihtarnameye bir cevap yazmalımıyım. Ayrıca birşey talep edebilir miyim.
2. Hiç bir sebep belirtilmemiş. Sadece 30 hazirana kadar tüm site sakinlerinin tahliyesini istemişler. Böyle bir hakları var mi? Belki daha yüksek bir bedelle kiraya verecekler.
3. Tebliğ tarihinden itibaren 6 ay süremiz olması gerekmez mi? Süreci kirayı düzenli ödeyerek uzatabilir miyiz? Virüs vb nedenler ile haklı sebeplerimiz var mı?
Yardımlarınızı rica ederim.