Depozitoyu eve görmeden vermeli miyim?
Bir sorum var. Ben evimi 2 aylığına 2 yabancı kıza kiraya vermiştim. Kağıt üstünde bir sözleşme yaptık, ayrılmadan 1 ay önce haber verilecektir diye. 1000 liralık da depozito vardı. Kızlar şehirlerarası yasaktan faydalanarak biz evden çıkacağız 3 gün içinde paramızı ver diyorlar. Ne yapmam lazım? Yasaklardan faydalanarak insanları mağdur etmeye çalışıyorlar. Ben şu an kendi eşyalarım yerinde mi onu bile bilmiyorum. Ne yapmalı?
Cevap: Depozitoyu eve görmeden vermeli miyim?
Ev kiralarken depozito neden alınır? Kiralananda herhangi bir hasar, zarar ziyan olursa, ödenmeyen aidat, fatura gibi borçlar bulunursa ev sahibinin haklarını tazmin için depozito alınır. Bu güvence bedelinin iade edilmesi için öncelikli olarak kiralananda bir zarar veya eksik olup olmadığı ve ayrıca binaya veya kurumlara borç olup olmadığı doğrulandıktan sonra depozito iade edilir.
İki aylık kiralamadan bahsettiğiniz için 1 ay önceden bildirim şartı bulunmasının pratikte pek bir faydası yok (kontratı 2 aylık yaptıysanız).
Alıntı:
amelie08 rumuzlu üyeden alıntı
Bir sorum var. Ben evimi 2 aylığına 2 yabancı kıza kiraya vermiştim. Kağıt üstünde bir sözleşme yaptık, ayrılmadan 1 ay önce haber verilecektir diye. 1000 liralık da depozito vardı. Kızlar şehirlerarası yasaktan faydalanarak biz evden çıkacağız 3 gün içinde paramızı ver diyorlar. Ne yapmam lazım? Yasaklardan faydalanarak insanları mağdur etmeye çalışıyorlar. Ben şu an kendi eşyalarım yerinde mi onu bile bilmiyorum. Ne yapmalı?
şu an şehirlerarası seyahat edemiyorum, yasak kalkınca gidip bakacağım öyle vermeyi düşünüyorum ama bunlar al sana video ver diyor. Kendi özel eşyalarım gittiyse ne yapacağım? Hırsızın nakliye parasını vermiş gibi olacağım.
Korona virüs yüzünden şehirlerarası seyahat yasağı başladı. Nereye gidecekmiş bu YABANCI kızlar? Başka bir halt olmasın bu acelenin altında?
Ben de bir şey karıştırdıklarından şüpheleniyorum. Pasaportlarının örneğini istedim. Üstü karalı bir şekilde göndermişler. Depozitoyu vermezsen hemen anahtarları da alamazsın diye tehdit ettiler. Ben de hemen şimdi polisi arıyorum dedim, tamam göndereceğiz dediler.
Benden çıkıp arkadaşlarının evine gidecekler heralde. 1 evde 10 kişi kalıyor olmalı. Onlar semt değişikliği yapacak sadece. Sınırlar açılınca da ülkelerine kaçacak olmalılar. Yoksa pasaportlarını karalayıp göndermenin mantığı ne ben çözemedim.