Organize şube tarafından telefonuma el konuldu
Öncelikle herkese merhabalar 2017/ 9 . Ayda organize şube ekiplerinin operasyonu sonucunda gözaltına alındım iPhone marka telefonum şifresi açtırılarak incelemeye alınacağı söylendi daha sonra savcılık tarafındann denetimli serbestlik ile salıverildim. Ardından telefonumun icloud bilgilerinin hepsini değiştirildini gördüm güvenilir telefon numarası şifresi (şahsi fikrim şubeden birinin o telefonu kullandığı yönündedir)telefonumu aldıklarına dair herhangi bir belgemde yok telefonun kutusu ve faturası mevcut yaklaşık 2 sene oldu herhangi bir bilgi alamadım telefonumla ilgili bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz?
Cevap: Organize şube tarafından telefonuma el konuldu
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı el konulan telefon ile ilgili bir karar vermişse o karar KOM şubeye verilerek telefon geri alınabilir. Eğer ki el konulan telefon ile ilgili bir karar verilmediyse,soruşturmaya konu olan dosyaya hitaben yazılacak bir dilekçe ile telefon iadesi talep edilebilir. Savcı, dosyanın durumuna göre incelemeksizin iade edilmesine karar verebileceği gibi incelendikten sonra ilgiliye iade edilmesi yönünde karar verecektir. Verilecek karara göre işlemler uygulamaya alınır.
Cevap: Organize şube tarafından telefonuma el konuldu
hiçbir şekilde kimseye şifrenizi vermeyin.
tamam telefona el konulsun ancak şifreyi vermemeliydiniz.