İşten ayrıldıktan sonraki ay fazla yatırılan maaşın iadesi?
Merhaba,
01.09.2019 Tarihinde kurumsal özel bir şirkette otomotiv sektörü üzerine bir işe başladım şube müdürü olarak. Yatırılmayan mesailer ve sürekli psikolojik baskı nedeniyle 01.02.2020 tarihinde istifa ettim. (ettirdiler aslında) Buraya kadar her şey normal. Fakat 01.03.2020 tarihinde hak edişim olmayan bir maaş yatırılmış. Banka hesabıma girince gördüm. SGK ile iletişime geçtiğimde halen orada çalışmakta olduğum görünmekte ve primlerim yatırılıyormuş. SGK'ya işten çıkış bildirimim yapılmamış anladığım kadarıyla. Bu durumda şirkete karşı borçlanmış olur muyum? Parayı tahsil edebilirler mi? Olayın insani, ahlaki boyutunun farkındayım fakat işsiz kalmam sebebi ile ödeyemediğim kira borcuna verdim parayı. Hatamın farkındayım. Şu an için elimden gelen bir şey yok.
Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.
Cevap: İşten ayrıldıktan sonraki ay fazla yatırılan maaşın iadesi?
Alıntı:
yoklugumcorona rumuzlu üyeden alıntı
... Bu durumda şirkete karşı borçlanmış olur muyum? Parayı tahsil edebilirler mi? .
Her iki sorunuzun da yanıtı Evet borçlanmış durumdasınız ve geri isteyebilirler.
Bir sonrak ay için de ücretiniz olarak para yatırıldı mı diye kontrol edeceksiniz kuvvetle muhtemel, yatmışsa, siz sormadan ben sorayım ;
Ne yapacaksınız, onu da çekip kullanmayı mı düşünürsünüz, iade mi edersiniz??
Cevap: İşten ayrıldıktan sonraki ay fazla yatırılan maaşın iadesi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Her iki sorunuzun da yanıtı Evet borçlanmış durumdasınız ve geri isteyebilirler.
Bir sonrak ay için de ücretiniz olarak para yatırıldı mı diye kontrol edeceksiniz kuvvetle muhtemel, yatmışsa, siz sormadan ben sorayım ;
Ne yapacaksınız, onu da çekip kullanmayı mı düşünürsünüz, iade mi edersiniz??
Merhaba,
Yorumunuz için teşekkür ederim. Firma ile iletişime geçtiğimde hak edişim olan mesai ücretlerinin yatırıldığını fakat, rakamın anormal olduğunu kabul ettiler. İnceleme başlatıp geri döneceklerini söylediler.