Görev Değişikliği Sebebiyle İşverene İhtarname Çekmek
Herkese merhaba,
1.9.2016 yılından bu yana çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak çalışmaktaydım. 19.7.2019 tarihinde yine çağrı merkezi bünyesinde açılan kalite ve eğitim temsilcisi kadrosu için belirlenen kriterleri sağladığım ve mülakatta başarılı bulunduğum belirtildi ve yeni görevime başladım. Bu süreçte 2 aylık deneme sürecini de başarıyla bitirip görevime devam ettim. Ancak, yöneticimizin değişmesiyle birlikte 1.3.2020 tarihinde yapılan bireysel görüşmede performansım yeterli görülmediği için tekrar müşteri temsilcisi olarak çalışabileceğim ya da istifa edebileceğim tarafıma bildirildi. Oysa performans verilerim mevcut ve ortalamanın oldukça üzerinde. Yeni yöneticinin kişisel sebeplerden dolayı böyle bir tavır takındığını, görevimden bu sebepten dolayı alınmayı kabul etmediğimi ve maddi durumumdan dolayı işverenin kendisinin beni çıkartması yönünde talepte bulundum ancak 2 hafta boyunca "yarın gel" denilerek oyaladılar.
Bu durumda ihtarname çekip, mevcut görevi kabul etmediğimi; çalışma koşullarımın tek taraflı ve haklı olmayan sebeplere dayandırılarak ağırlaştırıldığını belirtip, mevcut görevimde görevlendirme ile kalmadığımı, 2 aylık deneme sürecini geçtiğimi ve performans verilerimin bende de mevcut olduğunu belirttim.
Çağrı merkezinin mevcudu yaklaşık 450 personel. Kurumsal bir firma ve kendileri dava açsam bile kazanmamın mümkün olmadığını, isterlerse görevimden alıp maaş değişmediği için istedikleri göreve verebileceklerini belirttiler. Bu durumda, "çalışma koşullarımda meydana gelen olumsuz değişikliğin haklı bir sebebe dayandırılmadığını" düşündüğümden dolayı ihbarname çektim ve tazminatımı istedim.
Birçok farklı görüş okudum, açıkçası sizlerin de değerlendirmelerini merak ediyorum. İyi günler.
Cevap: Görev Değişikliği Sebebiyle İşverene İhtarname Çekmek
Anlatımınız iiçinde dediğiniz o '' söylediler '' kısmını size sözlü olarak mı bildirdiler yoksa yazılı olarak mı?
İş sözleşmenizde diğer işler için verilecek görevleri de yapmayı kabul ettiğinize dair bir madde varsa ( ki dediklerinize göre 99.99% vardır )
verecekleri yeni görev çok aykırı bir iş değilse, yapmamanız tazminatsız sözleşmenizin feshine neden olabilir.
Cevap: Görev Değişikliği Sebebiyle İşverene İhtarname Çekmek
Hocam öncelikle ilginize teşekkür ediyorum.
Yazılı belge vereceklerini söyleyip vermediler. Benim üstünde durduğum nokta şu; müşteri temsilcisi çağrı karşılarken, kalite ve eğitim temsilcisi bu personelin almış olduğu çağrıyı değerlendirir, puanlar ve onlara eğitim verir. İki aylık deneme sürecini de başarıyla geçtiğim zaten kayıtlarda. Performans verilerim de o yönde. Beni geri göndermelerinin haklı bir dayanağının olması gerekli diye düşündüm.
Olayın benim açımdan özü şu; ben temel bir dayanak olmadan yeni yöneticinin gelmesiyle rızam olmadan çalışma şartları ağırlaştırılmış bir personel durumundayım diye düşünüyorum.