İşyerim yıllık iznimi zorunlu olarak kullandırttı !
Merhaba , İşyerim Corona virüsü sebebi ile idari izin vermek yerine tüm çalışanlarına zorunlu yıllık izinlerini yazmasını içeren bir genelgeyi mail olarak attı ,ben kullanmak istememe rağmen bende yazmak zorunda kaldım , bu durumda yapabileceğim birşey var mı ? İşveren zorunlu izin kullandırtabilir mi ? ayrıca bu yıl için izin hakkı olmayanları da gelecek seneki izinlerinden mahsuben kullandırttı seneye eksiye düşecek bazı çalışanlar bu tamamen saçmalık zira daha kazanılmamış bir hak nasıl olurda mahsuben düşülür , yorumlarınızı bekliyorum
Cevap: İşyerim yıllık iznimi zorunlu olarak kullandırttı !
Henüz ücretli izin hakkı kullanmamış personeli gelecek yılın izin hakkından düşecek şekilde kullandırma konusunda haklısınız, böyle bir hakkı yok, yapacaksa da idari izin olarak kullandırması doğru olabilir ama bu uygulamayı o çalışan kabul ettiyse onda da sorun olmaz. gene de zorla henuz hak kazanmadığı izni kullanmak zorunda kalan çalışan bu kouda hak arayışına girebilir.
Sİzin açınızdan durum dediğiniz gibi,
yıllık izin kullanımı konusu işverenin yonetim haklarından olup ne zaman kullandırılacağının kararı tamamen kendisindedir.
Yıllık iznimi mecburen kullanmak zorunda kaldım 13 nisan pazartesi günü işe başlamam gerek normalde ancak işyerim gelecek yılki iznimden de kullandırtmak istiyor, iyi de bu virüs olayı gelecek yılki izinimi de karşılayamayacak durumda uzarsa ne olacak? Bu seferde 2022 yılının izninden mi kullandırtmaya çalışacak işveren bu ne saçmalıktır Allah aşkına!!! Ben bu şartlar altında daha hak kazanmamış olduğum ücretli yıllık izinlerimi kullanmak istemiyorum çünki bu işin ne kadar süreceği belli değil, işveren hep kendi tarafından düşünerek taşın altına elini koymak istemiyor, hep işçi fedakarlık yapsın bana zararı olmasın mantığı ile hareket ediyor, iş kanununda da doğru düzgün hiçbir şey açıkça yazmıyor ve bir çok eksik var, bana bu konuda ne yapmamı önerirsiniz
dediğinizi anladım
size ücretsiz izin vermeli
ama bu iklimde işinizi kaybetmeyip bir şekilde hayatta kalmanız en büyük amacınız olmalı.
bir de türkiyeden bahsediyoruz