Olağanüstü Toplantı ve Yönetim Yetkisi hk.
Merhabala
Olağan Toplantının 2 oturumunda,Yönetim seçildi.Toplantı çoğunluğu yok,Yönetim kurulu üçreti vs.belirlenmedi. Bu Yönetim, 31 MART 2020 tarih,çoğunluk oluşmaması halinde 07.04.2020 tarihinde yapılmak üzere ,25 md.oluşan İŞ PROĞRAMI ve YETKİLENDİRME Gündemli OLAĞANÜSTÜ KMK toplantısı yapma kararını açıkladı.
SORUM ŞU:
1-Madde 34 Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır.Hükmüne göre,Yönetimin bu şekilde toplantı yapmaya yetkisi varmı?
2-Toplantıya SEÇİM mad.konulması gerkirmi?
3-Olağan üstü Toplantı gündemi nasıl oluşmalı?
4-Olağan üstü toplantılar(Önemli bir nedenin oluşması) halinde yapıldığına göre,Toplantı 2 aşamalı mı yapılmalı?
5-Çoğunluk oluşmadan alınan kararlar geçerli olur mu?
Bilgiye acil ihtiyacım var.
Zaman harcayıp,bilgi sunacaklar,herkese, şimdiden çok Teşekkür ederim.
Cevap: Olağanüstü Toplantı ve Yönetim Yetkisi hk.
yönetim seçilmediği zaman olağanüstü toplantı yapmaya gerek yok mahkemeye yönetici atanması için başvurulması gerekir, olağanüstü toplantıda yönetim oluşur ise sorun ortadan kalkmış olur, gündem de seçim maddesinin olmadığını ileri sürmenin bu vaziyet karşısında iyiniyet ve dürüstlük kaideleri açısından itibar görmeyeceği açıktır
Cevap: Olağanüstü Toplantı ve Yönetim Yetkisi hk.
Belirttiğiniz gibi arsa ve oy oranı %51 olmadıkça yönetici seçilmesi mümkün değilken bu şartın aranmadığı kararlar ise geçerlidir.
Bu nedenle olağanüstü toplantı kararı verilebilir.
Olağanüstü toplantıda gündeme ne konulduysa onun dışında hiçbir konu tartışılamaz, karara bağlanamaz.
Olağanüstü KMK toplantısı gündemine, mutlaka yönetimin seçilmesi maddesi konulmalıdır. Tek toplantı yeterlidir. Bu yeni toplantıda da yönetici seçimi için yine "kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu" kararı olmadan yönetim kurulu / yönetici seçilemez (KMK madde 34).
Yönetici seçilemezse tek çare Sulh hukuk mahkemesine dava açarak hakimin müdahalesini istemek ve binaya kanuni temsilci yani dışarıdan bir yönetici tayin edilmesini istemektir.