Icra faiz orani karmaşasi
İyi günler sevgili hukuki net ailesi vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim soruma gelince
Benim 2005 yılından kalma şuan varlık şirketine devir edilmiş anaparasi 2 bin lira olan bir borcum var 2015 den itibaren maaş haczine başlandı şimdiye kadar 20 bin lira ödedim fakat ne zaman icra dairesine kapak hesabı yaptırsam özellikle son zamanlar borcum hiç düşmüyor aksine artıyor şöyleki kapak hesabı yapılırken benim tahminim 2005 den bu güne kadar ne kadar faiz masraf varsa ekleniyor toplam bir borç çıkarılıyor sonrada ödenen para düşülüyor borcun bu kadar kalmış deniliyor yani sistem boylemidir yoksa odedikce kalan parayami faiz işleniyor 2005-2015 arası hiç ödeme yapmamisken ortalam ayda 1000 lira faiz gelirken 2015-2020 arası 20 bine yakın ödeme yapamama rağmen borc bir türlü bitmedi 8 bin lira borcum var iken 3 bin lira ödeme yaptım ben 5 bin lira kaldı derken 7 bin lira kapak hesabı çıktı yani 3 ayda bu kadar faiz normal mi biraz uzun ve karışık oldu ama sanırım meramımı anlatabildim
Cevap: Icra faiz orani karmaşasi
TBK 100. madde uyarınca yatan para önce işlemiş faizden düşüldüğü için borcunuz 2000 TL'nin altına düşmedikçe, 2000 TL ana paraya sürekli faiz işleyecek.
Faiz oranının ne olduğunu icra dairesinden kapak hesabı yaptırarak öğrenebilirsiniz. Ancak corona virüs nedeniyle 6 nisana kadar icra dairelerinde muhatap bulmanız zor gibi.