Kiraya verdiğim makinem çalıştığı yerde haciz edildi . Lütfen yardım
Merhabalar ; Çorum da yerel ufak bir firmayım. Çorum lu arkadaşımın çalıştığı İstanbul da faaliyet gösteren firmaya kiralık elektrik forklift ihtiyacı olduğu İçin ikinci el bir makine alarak 2016 Haziran Da makinemizi kiraya verdik . Firma 2019 ortasına doğru maddi sıkıntılar yaşamaya başladı ama bize işlerin düzeleceğini şöyleyerek bizim de içerde 8 kiramız birikti. En son 29.11.2019 bir miktar ödeme yaptılar . 09.03.2020 bugün depoya banka haciz memurları gelmiş ve depodaki herşeye haciz işlemi uygulamışlar. Bende Çorum da olduğum İçin whatshap ve mail ile haciz memuru ve avukat beye alış faturamı kiralama sözleşmemi ve aylık firmaya kestiğim faturaları, muhasebede defter kayıtlarını iletmeme rağmen yediemin e makinemi kaldırdılar.
1. Makinemi almam İçin ne yapmalıyım ? Ne kadar sürede alabilirim ?
2. Avukata ve memur beye evraklarımı iletmeme rağmen ciddi bir şekilde şuanda mağdur oldum . Bu mağduriyetim nasıl karşılanacak ve ne yapmam gerekir ?( bunun İçin yapacağım masraflar , makinemin kira kaybı , depo da uzun süre kalırsa makinemin eskimesi hurdaya çıkma durumu ,...... )
Cevap: Kiraya verdiğim makinem çalıştığı yerde haciz edildi . Lütfen yardım
[]Merhabalar ; Çorum da yerel ufak bir firmayım.İstanbul da faaliyet gösteren firmaya kiralık elektrik forklift ihtiyacı olduğu İçin ikinci el bir makine alarak 2016 Haziran Da makinemizi kiraya verdik . Firma 2019 ortasına doğru maddi sıkıntılar yaşamaya başladı ama bize işlerin düzeleceğini şöyleyerek bizim de içerde 8 kiramız birikti. En son 29.11.2019 bir miktar ödeme yaptılar . 09.03.2020 bugün depoya banka haciz memurları gelmiş ve depodaki herşeye haciz işlemi uygulamışlar. Bende Çorum da olduğum İçin whatshap ve mail ile haciz memuru ve avukat beye alış faturamı kiralama sözleşmemi ve aylık firmaya kestiğim faturaları, muhasebede defter kayıtlarını iletmeme rağmen yediemin e makinemi kaldırdılar.
1. Makinemi almam İçin ne yapmalıyım ? Ne kadar sürede alabilirim ?
2. Avukata ve memur beye evraklarımı iletmeme rağmen ciddi bir şekilde şuanda mağdur oldum . Bu mağduriyetim nasıl karşılanacak ve ne yapmam gerekir ?( bunun İçin yapacağım masraflar , makinemin kira kaybı , depo da uzun süre kalırsa makinemin eskimesi hurdaya çıkma durumu ,...... )[
Cevap: Kiraya verdiğim makinem çalıştığı yerde haciz edildi . Lütfen yardım
İcra dosyasına bakmak lazım istihkak iddiası zapta geçtiyse re'sen karar verilmek üzere icra mahkemesine sevk edilir dosya üstünden yapılan inceleme sonunda istihkak iddiası kabul edilirse haciz fek edilir, red edilirse dava açmanız gerekir.