Avukatlar için adaletin değeri kaç tl den başlıyor.
Hakaretvari başlık gibi olmuş.:) Neden boyle yazdım diye soran bir avukatta olmayacak (enazından coğu). Ben yinede yazayım.Daha oncede yaşadım şuanda yaşıyorum. Bir haksızlık var durumu avukata anlatıyorsun. belgeleri onune koyuyorsun, diyor ki haklısın ama burası türkiye , Ayrıca değmez 100-200 tl için uğraşmaya, ben bakamam boyle ufak işerle.:) BUnu söyleyen insanlara ya hakkın hukukuk 3 tl si 5 tl si mi olur dediğinde, tabi öyle ama ... diyor. Bunu yazdığımı son olaydada yaşadım.
Kötü komşu ev sahibi yapar misali mecburen kendin yapıyorsun, avukat gibi olduk yani.:)
Son olayda 2-3 avukata dedimki, kardeşim hiç bir şey yapma sadece 2 duruşmaya gir cık. avukatım görün dava sonunda avukatlık ücretini al. yok boyle olmaz ben haketmeliyim diyorsan ki avukatların içindede dürüst adalet isteyenler olabilir tum belgeleri bilgileri sana vereyim tamamen sen ilgilen.Ama nerdeeeeee....
En son taşındığım için mahkemeyi sabote etmeye calışan bilirkişi yuzunden boş yere başka şehirden kalkıp duruşmaya girme durumum oluştu. Şimdi 2 gun sonra duruşma olacak ve ve bilirkişi raporu gelmediği için mahkeme ertelenecek (daha oncede oldu. bilirkişi yuzunden bir mahakeme 3 defa ertelendi).
bir duruşma girip tek kelime etmeden cıkacak bir avukat yok ülkenin başkentinde.:)
Avukatlar için adaletin değeri kaç tl den başlar merak ediyorum. Bununla ilgili bilgi verirseniz diğer vatandaşlarımızda tedbir alırlar, burası turkiye kardeşim bu ülkede hak aramak adalet aramak ancak bu yazıyı yazan safların işidir avukatların işi değildir deyip ona göre hareket ederler.
Cevap: Avukatlar için adaletin değeri kaç tl den başlıyor.
Konunun ne olduğunu yazmamışsınız, ama anladığım kadarıyla görüştüğünüz avukatlar "100-200 TL'lik alacak için daha fazla masraf yapmanız gerekir." demiş olmalı.
Birincisi, dava açmak veya icra takibi yapmak için devletin aldığı harçlar ve gider avansı vardır. Bu en basit işlem için birkaç yüz liradır. Kendi açacağınız davada da bunları yatırmanız gerekir.
İkincisi avukatlar, müvekkillerinden aldıkları vekalet ücretleri ile evlerini geçindirir, kiralarını, SGK primlerini öderler, diğer masraflarını karşılarlar. Bu nedenle bir avukatın emeğinin karşılığını vermeniz gerekir. Avukatlar da avukatlık ücretini kafalarına göre belirleyemez, TBB tarafından ilan edilen asgari ücret tarifesinin (AAÜT) altında kalmamak kaydıyla ücret almak zorundadırlar.
Bir avukat başkasının işini ücretsiz takip ederse 1- disiplin suçu işlemiş olur. 2- Devlete AAÜT'deki rakamı kazanmış gibi KDV ve gelir vergisi ödemekle mükellef olur.