İcra dosyası kapandıysa tahsil harcı yatmış demek midir?
Benim 2016 da icra dosyam vardı avukatla konuşup haricen tahsil yöntemiyle dosyayı kapattırdım ve o günden itibaren e devlette görünmemeye başladı ve UYAP da "kapalı" ve "haricen tahsil" şeklinde görünüyor borcu ödediğim günden beri.Kapanan icra dosyasının komple silinmesi gerekmiyor mu?
Bir de bana avukat tahsil harcı dememişti içime kurt düştü ama benim ekstra bir tahsil harcı ödemem mi gerekiyor yoksa dosya kapandıysa ve dosya durumu haricen tahsil yazıyorsa zaten alacaklı tahsil harcını ödemiş demek mi oluyor bu?
Cevap: İcra dosyası kapandıysa tahsil harcı yatmış demek midir?
Devlet hiç tahsil harcını almadan dosyayı kapatır mı yahu :)
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Devlet hiç tahsil harcını almadan dosyayı kapatır mı yahu :)
Peki dosya uyap da kapalı olarak gözüküyorsa tahsil harcı yatırılmış demek midir?
Feragat veya tahsil harcı yatmadıysa dosyada tahsilat olmadığı varsayılır ve dosya kapatılmaz... Zaten haricen tahsil göründüğüne göre avukat haricen tahsili beyan etmiş ve harcını da ödemiş demektir. Dosya UYAP üzerinde kapalı gözükür ama ileride sizind de görebilmeniz için sistemde gözükmesi normaldir. Önemli olan dosyanın kapanmış olmasıdır. Bu da ticari/kredi notunuza olumsuz etki etmez.
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Feragat veya tahsil harcı yatmadıysa dosyada tahsilat olmadığı varsayılır ve dosya kapatılmaz... Zaten haricen tahsil göründüğüne göre avukat haricen tahsili beyan etmiş ve harcını da ödemiş demektir. Dosya UYAP üzerinde kapalı gözükür ama ileride sizind de görebilmeniz için sistemde gözükmesi normaldir. Önemli olan dosyanın kapanmış olmasıdır. Bu da ticari/kredi notunuza olumsuz etki etmez.
Ödemeyi yaptığım gün dosya e devlette görünmemeye başladı ve uyap ta "kapalı" dosyalarım kısmında dosya durumu "haricen tahsil" olarak gözüküyor.Ben de silinmesi gerekmiyor mu diye tereddüt etmiştim.Ama ilginç şekilde kapalı dosyadaki bakiye ve faiz miktarı her gördüğümde artmış oluyor o yüzden dedim ama tahsil harcı sorunu mu oldu diye