Dilekçe sayı numarası vermiyor
Selam Arkadaşlar !
Kurum amiri , devlet memuruna kanunsuz bir iş yaptırmak istiyor. Memur durumun yanlış olduğu farkına vararak ,görevin yasal olmadığını ve yerine getiremeyeceğini belirten dilekçeyi amire verir. Ancak dilekçeyi alır, sayı numarası vermez. Bu durum nasıl ıspat edilir?
Cevap: Dilekçe sayı numarası vermiyor
Alıntı:
Boyacı rumuzlu üyeden alıntı
Selam Arkadaşlar !
Kurum amiri , devlet memuruna kanunsuz bir iş yaptırmak istiyor. Memur durumun yanlış olduğu farkına vararak ,görevin yasal olmadığını ve yerine getiremeyeceğini belirten dilekçeyi amire verir. Ancak dilekçeyi alır, sayı numarası vermez. Bu durum nasıl ıspat edilir?
Kuruma sunduğunuz dilekçe kayda alınmadığı zaman(tarih ve sayı verilmediğinde) aynı talebi kuruma iletilmek üzere Valilik Makamına, KAymakamlık Makamına ya da kurumun bağlı olduğu bölge müdürlüğü yahut bakanlığa iletmeniz gerekirdi
Tarih ve sayı verilmeyen dilekçeyi kuruma verdiğinizi ispatlamanız çok güç.
Alıntı:
idare_hukukçusu rumuzlu üyeden alıntı
Kuruma sunduğunuz dilekçe kayda alınmadığı zaman(tarih ve sayı verilmediğinde) aynı talebi kuruma iletilmek üzere Valilik Makamına, KAymakamlık Makamına ya da kurumun bağlı olduğu bölge müdürlüğü yahut bakanlığa iletmeniz gerekirdi
Tarih ve sayı verilmeyen dilekçeyi kuruma verdiğinizi ispatlamanız çok güç.
Sayın idare hukukçusu bunun hiyerarşi sıralaması nedir? Asıl muhatap; okul müdürü onun bir üstü İlçe milli eğitim. Onun üstü de kaymakamlık. böyle devam ediyor. Memur okul müdürünün sayı vermediği dilekçeyi hangisine götürmelidir.
Bütün bunların yerine dilekçeyi noter yöntemi ile gönderse daha iyi olmaz mı?
Alıntı:
Boyacı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın idare hukukçusu bunun hiyerarşi sıralaması nedir? Asıl muhatap; okul müdürü onun bir üstü İlçe milli eğitim. Onun üstü de kaymakamlık. böyle devam ediyor. Memur okul müdürünün sayı vermediği dilekçeyi hangisine götürmelidir.
Bütün bunların yerine dilekçeyi noter yöntemi ile gönderse daha iyi olmaz mı?
Noter kanalıyla yahut kaymakamlık/ilçe milli eğitim müd. gönderilmesi mümkündür. İspat fonksiyonu bakımından aralarında fark yoktur.
(kaymakamlık yahut ilçe mem'e sunulan dilekçeler ücretsiz iken, noter kanalıyla gönderirseniz ücrete tabi olur)