Tayin işleminde yapılan usulsüzlük hakkında nasıl bir yol izlemeli
Merhaba bir kamu kurumunda mühendisim,
Rotasyon tayinleri sebebiyle şartlarım uygun olduğu için tayin istedim.
Bu tayin yerleştirme sonuçlarını kurum sitesinde yayınlanmadı 5 ay oldu.
Tayini çıkanların direkman tayin yazıları bölge müdürlüğünce tebliğ edildi. Ve tayin oldukları yerlere gittiler. Ama kim kaç puanla atandı nereye atandı her zaman açıkladıkları liste hic yayinlanmadi . Sir gibi sakliyorlar
Fakat benim tercih ettiğim yer boş kaldı ve kimse yerleşmedi.
Kuruma dilekçe yazdım benim tayinim ne oldu? Reddedildiyse neye dayanarak reddedildi diye sordum. 30 gün geçti cevap yok. Telefonda sorduğumda ondan ona bağlayıp olmadı bir dahakine deyip beni
alakasiz bahanelerle salladılar. Red sebebini söyleyemiyorlar. Cimer e 30 günü geçti cevap yazmadılar diye şikayetimi etmeliyim yoksa direk idari dava mı açmalıyım ? Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum
Cevap: Tayin işleminde yapılan usulsüzlük hakkında nasıl bir yol izlemeli
%100 emin olmamakla beraber sizin ilk dilekçe teslim tarihinden itibaren 60 gün içerisinde cevap vermelilerdi / tayininizi yapmalılardı.
ve eğer siz bu idarenin yapmış olduğunu uygulamayı doğru bulmuyorduysanız (yani tayininizi yapmadıysa ya da hiç cevap bile vermediyse) 60 günün bitiminden sonra (ya da idare cevap tarihinden sonra) ki 60 gün içerisinde idari dava açmalıydınız.
yani süre olarak hakkınızı kaybettiniz gibi duruyor.
Alıntı:
Kenzo26 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bir kamu kurumunda mühendisim,
Rotasyon tayinleri sebebiyle şartlarım uygun olduğu için tayin istedim.
Bu tayin yerleştirme sonuçlarını kurum sitesinde yayınlanmadı 5 ay oldu.
Tayini çıkanların direkman tayin yazıları bölge müdürlüğünce tebliğ edildi. Ve tayin oldukları yerlere gittiler. Ama kim kaç puanla atandı nereye atandı her zaman açıkladıkları liste hic yayinlanmadi . Sir gibi sakliyorlar
Fakat benim tercih ettiğim yer boş kaldı ve kimse yerleşmedi.
Kuruma dilekçe yazdım benim tayinim ne oldu? Reddedildiyse neye dayanarak reddedildi diye sordum. 30 gün geçti cevap yok. Telefonda sorduğumda ondan ona bağlayıp olmadı bir dahakine deyip beni
alakasiz bahanelerle salladılar. Red sebebini söyleyemiyorlar. Cimer e 30 günü geçti cevap yazmadılar diye şikayetimi etmeliyim yoksa direk idari dava mı açmalıyım ? Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum
İkili bir ayrım yapmam gerekecek.
Birincisi; tayin talebinizi idareye sunduğunuz günden itibaren 60 gün içinde yanıt verilmediğinden talebiniz zımni olarak reddedilmiş sayılır. Reddedilmiş sayıldığı günden itibaren, 60 gün içinde idare mahkemesinde iptal davası açmanız gerekirdi. Siz 5 aylık bir süreden bahsediyorsunuz. Dolayısıyla şimdi tayin talebinizin zımnen reddine ilişkin açacağınız iptal davası süreye takılacaktır. Yakın zamanda yapmış olduğunuz " tayin talebinizin akıbetine ilişkin bilgi edinme talebiniz yahut bu talebinize yanıt verilmemiş olması, tayin talebinizle ilgili açacağınız davada süreyi canlandırmayacaktır. Öte yandan, yeni bir tayin talebinde bulunarak bu talebinizin açık ya da zımnen reddi halinde yeni bir iptal davası açmanız mümkündür.
İkincisi; eğer ki " tayin talebinizin akıbeti hakkında yapmış olduğunuz bilgi edinme talebinize yanıt verilmemiş olmasını " dava etmek istiyorsanız, yine talep tarihinden itibaren 60 gün beklemeniz gerekecek. Zira zımni ret; 60 gün içinde yanıt verilmemek suretiyle oluşur(Not: 60 gün dolmadan açık yanıt verilir fakat tatmin edici yanıt alamazsanız açık yanıtın size tebliğinden itibaren 60 gün içinde dava açmalısınız). Hemen belirtmem gerekir ki; 4982 sayılı kanunda; bilgi edinme talebinin en geç 15 + 15 gün içinde karşılanması gerektiği yazılı olsa da; bu yasa maddi yasa olup, dava açma süresi 2577 sayılı İdari YArgılama Usulü Kanununa göre 60 gün olduğundan usul kanunu hükümleri uygulanacaktır.
İyi günler
Tayin talebini herkes verdi. Ekim ayında fakat sonuçları 4 ay boyunca açıklamadılar internet sitesinde. Atama Olurları şubat ayı içinde bu ay daha yeni geldi atananlarınkiler. Bende 03 şubatta verdim dilekçeyi akibetini sorgulamak adına, fakat 30.gündeyiz halen cevap yok. Halende sitede açıklanan veriler yok şu kişi şu puanla buraya atandı vs. her zaman yapılan yapılmadı. Sorun bu ben sadece ekim ayında dönem içinde verdim. daha şubatta belli oldu. O da tayin olurları birimlerine yazılı gittiğinde öğrendik. Halen daha sır gibi saklıyorlar çünkü bir usulsüzlük yaptıları belli olacak açıklarlarsa.