Ceza davası mahkemeden avukat talebi
3 Martta asliye ceza mahkemesinde davam var. Davam istanbulda ben aydındayım. Buradan talimatla ifadem alınmıştı. Ancak benim şu an avukat tutacak maddi gücüm yok. Aydında talimatla ifademin alındığı adliyeye gidip barodan avukat talep ettiğimi dilekçe ile belirtsem istanbulda mahkemenin görüleceği asliye ceza mahkemesine bu dilekçe gider sanırım barodan avukat atanırmı tarafıma ? Birde mahkemem 3 martta sanırım ilk mahkemede bunun kararını verip mahkemeyi ileri bir tarihe atarlar değilmi ?
NOT : 26 şubat çarşamba adliyeye gidebileceğim 3 marta kadar bu dilekçem istanbulda davanın görüleceği asliye ceza mahkemesine ulaşırmı ?
Cevap: Ceza davası mahkemeden avukat talebi
Arkadaşlar bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Ayrıca bu dilekçeyi kargo ile gönderebiliyormuyum mahkemeye ?
vatandaş uyap üzerinden edevlet şifrenizle girip istediğiniz dilekçeyi gönderebilirsiniz. anında sisteme düşer.
ancak bu dilekçenizin doğru olup olmadığını yada istediğiniz sonuçlarını vereceğinden emin olmanız gerekli
Alıntı:
tahriperi rumuzlu üyeden alıntı
vatandaş uyap üzerinden edevlet şifrenizle girip istediğiniz dilekçeyi gönderebilirsiniz. anında sisteme düşer.
ancak bu dilekçenizin doğru olup olmadığını yada istediğiniz sonuçlarını vereceğinden emin olmanız gerekli
Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için. Dediğiniz şeyi denedim e-devlet şifrem var ancak evrak gönderirken elektronik imza gibi şeyler istiyor onu aşamadım.
vatandas uyapta dilekçe gönderirken udf formatını kullanmanız gerekli.
word,pdf dosyaları dilekçe olarak kabul edilmiyor. pdf dilekçenin ekine koyulabilir
udf dosyası içerisinde dosyayı sizin hazırladığının kanıtı olarak mobil imza veya e-imza ile imzalanmasını isteyebilir.
mobil imza telefonunuza tanımlayacağınız bir özelliktir ben turkcellin kullanıyorum aylık 8 tl.
yani hazırlamış olduğunuz dosyayı sanki ıslak imza ile imzalamışsınız gibi sonuç elde etmek için.
http://www.uyap.gov.tr/editoryardim/
burada adımlar var.
Alıntı:
tahriperi rumuzlu üyeden alıntı
vatandas uyapta dilekçe gönderirken udf formatını kullanmanız gerekli.
word,pdf dosyaları dilekçe olarak kabul edilmiyor. pdf dilekçenin ekine koyulabilir
udf dosyası içerisinde dosyayı sizin hazırladığının kanıtı olarak mobil imza veya e-imza ile imzalanmasını isteyebilir.
mobil imza telefonunuza tanımlayacağınız bir özelliktir ben turkcellin kullanıyorum aylık 8 tl.
yani hazırlamış olduğunuz dosyayı sanki ıslak imza ile imzalamışsınız gibi sonuç elde etmek için.
http://www.uyap.gov.tr/editoryardim/
burada adımlar var.
Hocam tekrar teşekkür bugün gittim mobil imza için 14 günde aktif oluyormuş. Zamanım olmadığı için en yakın adliyeye gittim. Yargılandığım asliye ceza mahkemesine gönderilmek üzere dilekçemi Ceza mahkemeleri ön bürosuna verdim. Fakat oradaki bayan anında uyaptan görürler dilekçenizi demesine rağmen şu an uyaptan bakıyorum dilekçem henüz uyapta gözükmüyor.
selam
normalde uyapdan gönderdiğiniz dilekçe mahkemenin sistemine düşüyor.
ondan sonra onay süreci başlıyor. yani hakim veya yardımcısı gelen dilekçeyi onaylaması lazım. onaylandıktan sonra uyap üzerinden diğer evraklar gibi görüntüleniyor(taraflarca).
onaylanma süreci 2 günde olabilir 5 günde. ilgili mahkemenin çalışmasına ve hızına bağlı.
Alıntı:
GüneşliGökyüzü rumuzlu üyeden alıntı
Hocam tekrar teşekkür bugün gittim mobil imza için 14 günde aktif oluyormuş. Zamanım olmadığı için en yakın adliyeye gittim. Yargılandığım asliye ceza mahkemesine gönderilmek üzere dilekçemi Ceza mahkemeleri ön bürosuna verdim. Fakat oradaki bayan anında uyaptan görürler dilekçenizi demesine rağmen şu an uyaptan bakıyorum dilekçem henüz uyapta gözükmüyor.
Dilekçeyi gönderdiğiniz mahkemenin veya adliyenin sabit bir telefonu olur, bu telefonu bulup ilgili birimi arayarak gönderdiğiniz dilekçenin onaylanmasını şifahi biçimde rica etme imkanınız vardır.