Ne ürün ne para iadesi alabiliyorum.
2019-11-30 tarihinde istanbul bilişim adlı firmadan 2.400 tllik bir alışveriş yaptım. Defalarca aramama rağmen 45 gün boyunca ürün elime ulaşmadı. Ardından sipariş iptali yaptım ama hala param iade edilmedi. Tüketici haklarına başvurdum ve açıklanmasını bekliyorum fakat yaklaşık 90 gündür paramı geri alamıyorum. Para iadesini alsam bile mağduriyetimin karşılığını alabilir miyim? Eğer peşinden koşmam gerekiyorsa neler yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Ne ürün ne para iadesi alabiliyorum.
Biraz daha detay ve olay örgüsünü anlatabilir misiniz? Bu hali ile anlaşılmıyor. Ne aldınız? Niye gelmedi? Firma ne diyor? Siz hakem heyetine ne taleple başvurdunuz gibi.
Tamam tekrar anlatıyorum. 86 gün önce istanbul bilişimden xaomi mi 9t siparişi verdim. Siparişin (black friday zamanları) kargo yoğunluğundan dolayı 20 gün civarı gecikeceği söylediler. Ben yine de siparişten sonra her hafta en az bir kez müşteri hizmetlerini aradım ve bilgi aldım. 20 günlük aradan sonra her aradığımda farklı bahaneler söylediler. Başta ürünün yurt dışından geldiğini ve gümrükte takıldığını söylediler. Sonrasında beni sürekli geçiştirdiler ve 5 gün 1 hafta, 10 gün sonra kargoya verilecektir tarzı bahaneler uydurdular. Ben 45. günden sonra siparişi iptal ettim ve paramı 10 iş günü içinde alabileceğimi söylediler. Yaklaşık 40 gündür para iadesi alamıyorum ve para iadesi için aradığımda para iadenizin önceliği arttırılmıştır en kısa sürede yatırılacaktır dediler. 25 gün önce tüketici hakları ve cimer'e başvurdum, ikisi de henüz açıklanmadı , tüketici haklarına (başvuru sahibinin talebi : bedel iadesini içeren sözleşmeden dönme ) olarak başvurdum. Kafamda ki soru şu şayet tüketici hakları açıklanır ve paramı geri alırsam yaklaşık 90 günlük mağduriyetimin karşılığını da alabilir miyim? Ya da Tüketici hakları dışında daha kısa sürede bu parayı iade alma şansım var mı?
Ürünü kredi kartı ile aldıysanız bankanıza ters ibraz (chargeback) yaparak paranızı daha hızlı alablirdiniz. Şu an yasal süreçleri başlattığınız için bunu kullanabilir misiniz? Emin değilim bu konuda? Ayrıca 90 gün iin de yapabileceğiniz bişey bulunmuyor maalesef.