savcılık yazısıyla açılan dava
Selamlar, bir davam hakkında bilginize ihtiyacım var. maddi imkansızlıktan dolayı avukat edinemiyorum, davalarda avukat olması çok çok önemli bir husus, olmazsa olmazı lakin zor bir dönemden geçiyorum. 5 sene evvel bir davada sanık olarak yargılandım birkaç suçlama içinde cinsel saldırı'da vardı ondan beraat ettim. savcılık dosyayı inceleyip karşı tarafın bana cinsel saldırı iftirasında bulunduğunu ve yargılanarak cezalandırılmasını talep ettiği bir yazı ile asliye ceza'da yeni bir dava açmışlar 5. celsede sanık duruşmaya geldi 2 yıl sonra yani. ben davada katılan (şikayetçi) konumundayım. şuan mahkeme öyle bir hal aldı ki sanki herşey başa dönmüş gibi. Sanık hala benim bu suçu işlediğimi idda ediyor. yeni tanıkların dinlenmesini talep ediyor. bir sürü tanık ifadesi var benim benim böyle bir şey yapmadığıma dair, karşı tarafın tanığı bile bunun iftira olduğunu bir önce ki beraat ettiğim asliye ceza mahkemesinde hakim huzurunda beyan ettiler. benim bu mahkemeden ceza almam söz konusumudur? nasıl bir yol izlemeleyim? Birde sanığın daha evvel başka bir şahıs ile davasında iftira suçundan hükmün geriye bırakılması cezası var, benimle olan dava dosyasına eklenmişti ordan gördüm. Geciktirmesi taktik olarakmıdır? Yorumlarınızı saygılarımla dilerim. Teşekkür ederim...
Cevap: savcılık yazısıyla açılan dava
Size isnat edilen suçlamadan beraat etmişsiniz bu kesinleşmiş artık yeni bir delil elde edilmeden "başa dönme" gibi bir durum olamaz. Elbette sanık kendini savunmak adına her şeyi söyleyebilir.
Cevap: savcılık yazısıyla açılan dava
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Size isnat edilen suçlamadan beraat etmişsiniz bu kesinleşmiş artık yeni bir delil elde edilmeden "başa dönme" gibi bir durum olamaz. Elbette sanık kendini savunmak adına her şeyi söyleyebilir.
Kan bağım iş bağım olmayan sadece olaya tanık olan 5 kişi mahkemede bu kadın bu adamın üzerine yürüyüp vurdu adamda kendini savunmak için kadını itti demelerine rağmen darptan ceza aldım. Haliyle çekincem var birde bilmiyoruz hiçbirşeyi, değerli yorumunuz için çok teşekkürler...
Sent from my SM-A305F using Hukuki NET mobile app