Kesinleşen İcra Takibi Sonrası Fiili Haciz Emri?
Merhabalar. Ben avukat olmadan bireysel olarak ilamsız takip talebi başlatmıştım. Borca itiraz edilmedi ve kesinleşti ancak herhangi bir ödemede yapılmadı. Şimdi fiili olarak haciz talebi dilekçesi vermeliyim sanırım? Araştırdıklarım bunu gösterdi. Peki sorum şu borçlunun traktörü, tarım aletleri, büyükbaş hayvanları, arsa vs. mevcut. Şimdi ben dilekçemde menkul ve gayrimenkullerin haczi yazsam bunlara da fiili haciz yapılacak mı? Yoksa araç ve hayvan için ayrı terimler mi kullanılmalı? Hayvan için tarım il müdürlüğü kayıtları için de herhalde bir yazı isteniyormuş gerekirse hayvanlar için o yazıyı eklerim ancak asıl önemli nokta menkul ve gayrimenkul ifadesi ile icra memurluğu otomatik olarak araçların kaydına bakıp kendisi fiili haciz uyguluyor mu orada? Yoksa dilekçede sadece kaydi olarak haciz konulması mı istenebiliyor? Yani benim durumumda nasıl bir dilekçe yazılmalı yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum...
Cevap: Kesinleşen İcra Takibi Sonrası Fiili Haciz Emri?
Araçlara ve gayrimenkullere önce kaydi haciz konulur fiili haciz için aracı yakalatmanız veya aracın başına memuru götürüp fiilen haczedip yeddiemin otoparkına çektirmeniz gerekir.
Cevabınız için çok teşekkürler ancak benim durumum için kaba hatlarıyla nasıl bir dilekçe yazmam uygun olur haciz için fikri olan varsa sevinirim...
Takip kesinleşmiştir borçlunun menkul ve gayrimenkul ve 3. şahıslardaki hak ve alacaklarının haczine karar verilerek gerekli sorgulamanın yapılarak varsa adına kayıtlı araçların, gayrimenkullerin kaydına haciz konulmasını, borçluya ait hayvanların haczi için Tarım müdürlüğüne müzekkere yazılmasını arz ve talep ederim.