Alzheimer Hastasının Bakım ve Boşanma Sorunu
Merhabalar,
Tatsız bir konu sebebiyle foruma dahil oldum. Danıştığımız birkaç yer oldu fakat sağlıklı cevaplar alamadık. Farklı ve doğru alternatifleri burada bulabileceğimi umarak yazıyorum.
87 yaşındaki dedemize (annemizin babası) 1.5 sene önce Alzheimer tanısı kondu. Anneannemin vefatından sonra gerçekleştirdiği evlilikteki 2. eşi tanı konduktan sonra, farklı maddi beklentileri olduğundan dedeme bakmayacağını söyleyerek evi terk etti. Bu aşamada çok sıkıntılı bir dönem geçirdik. Almanya ve Türkiye'den emekli maaşı olan ve maddi hiçbir sıkıntı çekmeyen bu kadın, dedemin arabasını almak istedi ve biz vermeyince hakaretlerde bulundu. Dedemi yanımıza getirdikten sonra, komşularından dedemi hiçbir şekilde beslemediğini ve ilaçlarını vermediğini öğrendik. Şu anda her türlü maddi ve manevi bakımını biz üstlenmiş durumdayız. Kadın boşanmayı reddediyor, bunun da sebebi vefat sonrası mirasa ortak olmak istemesi. Şu anda dedemizin evini kapattık bize getirdik ve yaklaşık 6 aydır bizimle. Hastalığı sebebiyle satışını gerçekleştiremediğimiz aracını da alarak garaja koyduk. Bu kadından hangi şekilde kurtulabiliriz şu anda dedemin hiçbir beyanı geçerli olmadığından sizlere danışmak istedim. Bu süreçte bizim lehimize ne gibi işlemler yapılabilir?
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Alzheimer Hastasının Bakım ve Boşanma Sorunu
Dedeye vasi tayin edildi mi?
Cevap: Alzheimer Hastasının Bakım ve Boşanma Sorunu
Vasi ataması yapılsa bile kadın mahkemede boşanmak istemiyorum derse mümkün olmayacağı söylenmişti. Böyle bişi mümkün mü?