İmam nikahlı ikinci eş dul aylığı bağlanırmı
Babam vefat etti annem 2. Eş olduğu için imam nikahıyla 45 sene evli kaldı annem bu süre zarfında evde oturdu 2 tane bi ablam Çar 43 yaşında bende 42 babam vefat ettikten sonra maaşı resmî nikahla eşe bağlandı şimdi oda vefat etti annem Bağ-Kura dava açsa 47 sene bi birliktelikten 2 tane çocuk dünyaya gelmiş babam annemden olma çocuklarını nüfusuna almış üstüne kaydettirmiş Bu durumda bağkura dava açılsa anneme babamın maaşı dul maaşı olarak bağlanabilinirmi?
Cevap: İmam nikahlı ikinci eş dul aylığı bağlanırmı
Dul maaşı alabilmek için, vefat eden kişi ile vefat ettiği anda resmi nikahlı olmak gerekir.
Çocuklar olarak sizlerin yetim maaşı alma şartlarını taşıyıp taşımadığınıza bakın.
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı lütfen bana yardımcı olabilir misiniz emsal davalar var ama Karışık çok anlayamadım
Alıntı:
Ecem Okan Topal rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar bu konu hakkında bilgisi olan var mı lütfen bana yardımcı olabilir misiniz emsal davalar var ama Karışık çok anlayamadım
Bahsettiğiniz davalar mirastan pay alabilmek için olabilir, dul aylığında durum SGK kanununda açıkça belirtiliyor. Hayatta kalan eş!
Eş= Resmi kayıtlara göre evli olduğu kişi.
O çok karışık emsal davalara ilişkin kararları kopyalarsanız yorumlama imkanı olabilir.