Eski Ev Sahibi Ankastreleri Sökmüş ne yapabilirim?
Bir siteden ikinci el bir ev aldım. Eski ev sahibi tapu devrinden sonra 3 hafta daha evde benim rızam ile kaldıktan sonra, evi tahliye ederken, sitedeki tüm dairelerde bulunan ve ilk satışta mütahit tarafından konan, mutfaktaki 4’lü ankastre seti de (set üstü ocak, fırın, davlumbaz, bulaşık makinası) söküp beraberinde götürmüş. Satış sözleşmesinde ankastrelerin durumu ile ilgili herhangi bir hüküm yok, fakat sözlü antlaşma anında satıcının vekili olan babasının ankastrelerin kalacağı ile ilgili sözlü beyanı var ve emlakçı buna şahit. Bu durumda yasal hakkımız nedir? Yardımızı rica ederim.
Cevap: Eski Ev Sahibi Ankastreleri Sökmüş ne yapabilirim?
Dava açtığınızda ankastre set değerinin satış bedeline dahil olduğunu ispatlamak size düşecek.
Çünkü karşı taraf da, ankastre setleri almam karşılığında satış bedelinde indirime gittim iddiasında bulunabilir.
2020 yılında 4480 TL'yi geçen uyuşmazlıklar için yazılı belge ile ispat zorunluluğu var. Yani ankastre set değeri 4480 TL'den az ise tanıkla ispatlamanız mümkün, bu değeri geçiyorsa ispatı ancak yazılı belge ile yapabilirsiniz.