Dolandırıcılıktan tarafıma dava açıldı
Merhaba
Daha önce bir arkadaşımdan 2000 TL kadar borç almıştım.Fakat maddi ve manevi olarak baya zor günler atlattım.Daha arkadaşım beni dolandırıcılıktan dava edeceğini söyledi.Fakat ben paranın 700 TL sini ödedim.Ve kalanı içinde 24.02.2020 tarihine kadar ödeyeceğime dair ödeme sözü verdim.Arkadaşta kabul etti.Fakat sonradan caydı.Şimdi ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim.Uzlaşma yoluna gitsek tatlı bir karara bağlanır mı?
Nakit olarak istediğimde,kendi isteği üzerine bana kripto para olarak gönderdi.
Yazışmalar mevcuttur.bunları delil olarak gösterebilirmiyim?
Cevap: Dolandırıcılıktan tarafıma dava açıldı
Anlattığınız gibiyse alacak anlaşmazlığı gibi duruyor, dolandırıcılığa dair bir emare yok. Ama borç borçtur, icra takibi vs yollar ile daha fazlası ile ödememek için erkenden ödeyin.
Tapatalk Pro kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Peki yinede aramızda taahütname imzalasak olur mu?iki taraf içinde daha güvenli olması için
Her borç alıp ödememe olayı dolandırıcılık olsaydı dışarıda insan kalmazdı. Dolandırmak basitçe birini hataya düşürerek veya hileyle veya tehdit ederek menfaat elde etmektir ceza hukuku açısından. Sizinkisi ise basit bir alacak konusu olup, hukuki sorun niteliğindedir. Savcılık takipsizlik kararı verir. Ancak siz yine de cezai olarak sıkıntı yaşamayayım diyorsanız, basit bir sözleşme ile borcunuzu belirlediğiniz tarihte ödeyeceğinize dair yazı verebilirsiniz.
Ancak dikkat; Böyle bir anlaşma yaparsanız, borç bitince de borcunuzun kalmadığına dair imzalı bir belge almalısınız. Prensip şu olmalı: söze söz, yazıya yazı...
Hocam birde işin içinde tehdit var.Bana ödemezsen seni öldürürüm,süründürürüm gibi sözler söyledi.Tüm bu konuşmalar yazılı olarak elimde mevcut.Bende davacı olabilirmiyim.