kambiyo senedi niteliğine haiz olmayan bir senedin alacağın temliki hükümlerine göre ciro yoluyla devri mümkün müdür?
Printable View
kambiyo senedi niteliğine haiz olmayan bir senedin alacağın temliki hükümlerine göre ciro yoluyla devri mümkün müdür?
hayır mümkün değildir. Ciro,kambiyo senetlerine has bir temlik yöntemidir. Kambiyor senedi olmayan bir senet, ancak alacağın temliki hükümlerine göre, ayrı bir temlikname ile devredilir. Bu arada, protestodan sonra da kambiyo senedi ciro ile değil, temlikname ile devredilebilir
Sayın Ragıp,
Diğelim ki elimde arkasında muhtelif cirolar olan bir çek var ve bende son ciroyum.Çekin 10 günlük ibraz süresi geçti.Yazılı delil başlangıcı bu Çeke dayalı ilamsız takip yaptığımda borçlu listesine cirontoları yazamam mı?
siz avukat olmadığınıza eminmisiniz ?
merhaba arkadaşlar kusura bakmayın yeni üye olduğum için kunu açamadım. bu anket üzerinden yazmak zorunda kaldım. kusura bakmasanız bir soru soracam. Ben borç karşılığında bir senet aldım ve bu senedi arkasını imzalayıp (ciro gibi) başka birine verdim şimdi asıl senet sahibi senedi ödemedi ve üzerinde her hangi bir mal varlığıda bulunmadı. benim üzerimdede bir mal varlığı yok senet içraya verilince senedin asıl sahibiyle banada hapis gelirmi. bana yardımcı olmanızı rica ederim tşkrler.