İdari davada cevap süresi ve tazminat talebi
İyi çalışmalar...
Açılmış olan bir idari davada davalı olan taraf (kurum) 30 gün içerisinde savunmada bulunmazsa yada mahkemeye herhangi bir cevap vermezse davacı olan kişi bunu gerekçe gösterip 30. günün sonunda tekemmül talebinde bulunabilir mi ? İdari yargılama usulu kanununda bu sürecin tebligat yapıldıktan sonra işlemeye başlatıldığı belirtiliyor. Davalıya tebligatın iletildiği nereden bileceğiz, çünkü UYAP vatandaş portalda davalı tarafa tebligatın ulaşıp ulaşılmadığı belirtilmiyor ? son olarak tazminat talebinde bulunmak için dava sonucunu bekleyip karardan sonra yeni bir tazminat davası mı açmak gerekir yoksa davaya ek beyan verilip aynı dava içinde tazminat talebinde bulunulabilir mi ?
Cevap: İdari davada cevap süresi ve tazminat talebi
Arkadaşlar sizlerden ricam bu konu hakkında bilgili olanınız varsa yanıt verebilirse minnettar kalırım. Sadece bu bilgiler için sırf avukata 300-400 tl ödeme yapmak bana biraz abes geliyor
Düşünüyorum da şurada yazdığım staj yapmış bir avukatın bile yanıtlayabileceği sorular, 109 kişi bakmış ama bir kişi bile tenezzül etmemiş. Türk toplumu yardımsever bir toplummuş HAYIR, Nasrettin hocanın da dediği gibi parayı veren düdüğü çalıyor kardeşim ! Her koyunu kendi bacağından asmalı... Bir hukuk devletiymişiz, muz cumhuriyeti değilmişiz..! Bunlar lafla olmuyor.
Şu siteye inanıp güvenip de T.C kimlik numarasına varana neden yazdım bilemiyorum ! Acı bir itiraf; Aptallığımdan. 780 bin kilometrekare şu coğrafyada yaşayan insanın havasından mı suyundan mı bilinmez ama güveniyor bir şeylere işte...
ama yine de bu YANLIŞ !
Gönül rahatlığı ile sil kardeşim benim üyeliğimi, ama bir gram şerefin varsa eğer kimlik bilgilerimi kötü amaçlarla kullanma ! Kimsede sırf sitem ettim diye de cevap yazma zahmetinde de bulunmasın. Parasını verdim cevabımı aldım. Hiç kimseye de karşılığını almadan toz tanesi kadar bile yardım etmemeli şu dünyada...
1- İdari davalarda 2 defa dilekçe verilir. Yani idarenin savunması ve 2. savunması şeklinde. İlkine cevap vermemesi tekemmül etmesi anlamına gelmez. Ama ikincisine 30 gün içinde cevap verilmezse dosya tekemmül etmiştir.
2- İptal davası olarak açtığınızda dava sonradan tazminat talebinde bulunamazsınız. İlk derece mahkemesi karar verdikten sonra veya dava kesinleştikten itibaren 60 gün içinde açabilirsiniz.