89 şikayeti olan işveren ve haklarım
Merhaba,
11 Kasım 2019 tarihinde özel bir eğitim kurumunda işe başladım. 28 Kasım 2019 da sigortam başlatıldı ancak öğretmen olarak değil halkla ilişkiler görevlisi olarak kaydımı yapmış işverenim. Diğer çalışanlarda aynı şekilde. İlk maaşımı 9 Ocak 2020 tarihinde 1000 tl olarak aldım ( hesabıma yatırıldı ) 23.01.2020 olmasına rağmen başka hiçbir ödeme almadım. işverenimle görüştüğümde part-time çalıştığım ve maaşımın 1000 tl olduğunu söyledi. Ancak haftada 40 saat çalışmaktayım ve iş kanununda 30 saat ve altı çalışmalar part-time çalışmaya giriyor ( yanlışım varsa düzeltin lütfen ) haftalık 40 saat çalıştırıp part-time elemansın deme imkanı var mı ? sigortamı da yarım yapmış 15 gün üzerinden. Ayrıca işverenim ben saat hesabı yapmam gün hesabı yaparım maaşı bu şekilde öderim diye inat ediyor. Kurumdan ayrılan başka öğretmen arkadaşlarda var. bir tanesi bugün sgk ya şikayete gittiğinde işverenin 89 tane şikayet dosyasının bulunduğunu ve çoğunun da dolandırıcılık üzerine olduğunu öğrenmiş. Çalışan hiç kimse 1000 tl üzeri ücret alamamış. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim ? Sözleşmem var ancak başlangıç tarihi bile yazılmamış. Sözleşmem olmasına rağmen noterden ihtar çekerek veya istifa mektubu yazarak işten ayrılsam sorun yaşar mıyım ?
Cevap: 89 şikayeti olan işveren ve haklarım
Ne kadar çalıştığınızı kantılama imkanınız var mı?
Cevap: 89 şikayeti olan işveren ve haklarım
Bir kaç çalışan belki şahit olabilir. Bir de WhatsApp kanıt niteliği taşıyorsa kurumun çalışan öğretmenlerin iletişim kurması için oluşturulmuş WhatsApp grubu var. 11 Kasım'da gruba eklendiğim gözüküyor.