Alt komşumuzla tapumuz karşılıklı paylı gözüküyor.
Saygıdeğer Abilerim ve Ablalarım, Babamın İstanbulda bir evi var ve evin hissesi paylı gözüküyor. Ancak durum şöyle, bizim (zemin kat) evin payın çoğunluğu babamda ve yüzde 40 gibi bir rakamı da alt katımızda gözüküyor.
Aynı şekilde alt komşumuzun kendi evinin payın çoğunluğu onda ve yüzde 40 gibi bir rakamı babamın üzerine gözüküyor.
Bu tür bir tapuda, evi kredili satışa sunamıyoruz ve bu sorunu çözmek istiyoruz ne tür bir yol izlemeliyiz? Değerli bilgilerinizi bekliyorum.
Eğer sorunun daha iyi anlaşılmasını sağlarsa babamadan tapuyu rica edip size de fotoğrafını gönderebilirim. İsteyiniz yeter.
Cevap: Alt komşumuzla tapumuz karşılıklı paylı gözüküyor.
Alt komşunuzla hisselerinizi karşılıklı olarak birbirinize devretseniz olmuyor mu?
Kendisine ulaşamıyoruz, çok ulaşılabilecek birisi değil. Yasal olarak ne tür bir hakkımız vardır?
- - - Updated - - -
Tapu müdürlüğü ile babamın konuşmasını (babamın ağzından aktarıyorum), (babam bir ara tapu müdürlüğüne gitmişti) payınızı öyle devredemiyoruz projenin tekrar çizilmesi gerekiyor.
Demiş, çünkü bu alt komşumuz dediğimiz kişilerin evi aslında eskiden bodrumdu, bildiğimiz bodrum.
Ya böyle anlatamıyormuş gibi hissediyorum akşama tapunun fotoğrafını ekleyeceğim buraya yorum olarak.
Tapunuzun bağlı olduğu ilçedeki LİHKAP yeminli kadastro bürosuna müracaat etmeniz gerekmektedir. Onlar sizi daha doğru yönlendirir.
Abilerim ve Ablalarım Bilgileriniz ve Paylaşımlarınız için Teşekkür Ediyorum. Lihkap bürosunu sayenizde öğrendim ve iletişime geçtiğimde bana yardımcı oldular çözümleri olur da birileri faydalanırsa diye paylaşıyorum.
Bana yetkili tarafından söylenen çözümlerden ;
1-) (binamızda kaçak katlar vardı, ama bizim ki değil çatıda ve bodrumda) Bina olarak tapu müdürlüğüne gidip bizim bina olarak imza atmamızı ve belirli bir ücret karşılığında projeyi yenileyin gibi bir şeyler söyledi, Yani binayı ikna edip tapu müdürlüğünde halledilebilir dendi.
2-) Bu çözüm doğrudan sorun oluşan daire ile ilgili. Kendisiyle "TRAMPA" (öğrenecek kesinlikle çok şeyi var) yoluyla, "Tapu Müdürlüğünden" evi bir birinize devredeceksiniz dendi ve bununda bir maaliyeti var.
Şimdilik çözüm yolunda adım atmadığımız için maaliyetlerin yüzdesini aktaramayacağım.
İçinde bulunduğumuz yüzyılın nimetleri olarak belki asla tanımayacağım insanlar bana yardımcı oluyor. Ben de belki asla tanıyamayacağım insanlara teşekkür ediyorum.
Yüzyılı yeni keşfetmişim gibi konuştum ama yıllardır satılmaz diye yatan evdi bu. Bir de böyle sorunlar yıllandıkça daha bir katlanırlar, böyle çabucak çözüme ulaşınca garipsememek elde değil.