ücretli personelin hafta sonu mesai ücretlendirilmesi hakkında bilgi edinmek istiyorum bu konuda bana yardımcı olacak arkadaslar varsabilgilerine ihtiyacım var yardımlarınızı beklıyorum
Printable View
ücretli personelin hafta sonu mesai ücretlendirilmesi hakkında bilgi edinmek istiyorum bu konuda bana yardımcı olacak arkadaslar varsabilgilerine ihtiyacım var yardımlarınızı beklıyorum
Bir denkleştirme uygulaması yoksa, haftada 45 saatlik çalışmayı aşan çalışmalar fazla çalışma olarak değerlendirilir.
Haftada 5 günde 45 saati dolduruyorsanız, Cumartesi günleri yapacağınız çalışmalar fazla çalışmadır.
Haftada 6 günde 45 saati dolduruyorsanız, bu sürenin üzerindeki çalışmalar fazla çalışma olarak değerlendirilir.
Haftasonundan Pazar gününü kastediyorsanız, ücretlendirme aynı olmakla birlikte, bu çalışma fazla çalışma değil, hafta tatilinde çalışma olarak değerlendirilmelidir.
İş sözleşmesi veya Toplu İş Sözleşmeleri ile artırılmış bir hak yoksa, fazla çalışma ve hafta tatilinde çalışma % 50 zamlı olarak ödenir.
Selamlar,
Merhaba,
Şunu eklemekte yarar görüyorum. Eğer işyerinde haftalık 45 saatin altında kalan ve günlük işe başlangıç saatleri ile çıkış saatleri belirlenerek işçilere duyrulmuş yada iş akitlerine geçmiş belirli bir günlük çalışma saatleri varsa, bu şekildeki çalışmaların haftalık toplamından daha fazla bir çalışma yapılması halinde, haftalık 45 saate kadar olan kısmı fazla sürelerle çalışmadır ve saat ücreti %25 fazlasıyla hesaplanır. Örneğin işyerinde veya iş akdindeki günlük çalışma süresi 6 saat olsun ve haftanın 6 günü çalışılıyor olsun. Bu haftalık 36 saatlik çalışma eder. İşte bu 36 saatin üzerinde bir çalışma yapılırsa bu fazla sürelerle çalışmadır ve sınırı da (45-36=9 ) haftalık 9 saat olup yasaca "fazla sürelerle çalışma" olarak tanımlanmıştır.
Saygılarımla.