-
Sözleşme süresi
Merhaba,.
Geçen yıl şubat ayı başında evi kiraya verdim. Sözleşmeye 1 yıllıktır, uzatılmayacak tır diye yazdım.
Kiracıyı uyardım sözleşme süresi bitiyor, 15 gün sonra evi aldığın gibi teslim edeceksin ( boya yaptıracak) dedim. Ev bulamadığını, kendisinin eşyalarını kapı önüne atamayacagimi söyledi.
Kiracı son ay kira ödemedi.
Sözleşme süresinin uzatılmayacagina dair noter ihtarına gerek var mı?
Sözleşme maddesi ( süre bir yıldır, uzatılmayacak tır) tahliye davası için yeterli mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Sent from my GM 5 Plus d using Hukuki NET mobile app
-
Cevap: Sözleşme süresi
Sözleşme süresinin bitmiş olması kiracınızın evden çıkmasını gerektirmiyor. eğer kendi veya yakınınız ihtiyacı yoksa , kiraları aksatmmadığı sürece ancak kendi isteğiyle çıkarsa veya 10 yılı geçtikten sonra dava açarak tahliyesini isteyebilirsiniz.
-
Cevap: Sözleşme süresi
Kira sözleşmesine bu şekilde bir madde koymanız , kiracıyı tahliye ettirebileceğiniz anlamına gelmiyor. Hatta sözleşme imzalandığı gün kiracıdan evi boşaltacağına dair tahliye taahhütnamesi alsanız bile yine kiracıyı çıkartamazsınız. Sözleşmeyi yenilememe/fesh etme hakkı ev sahibine değil kiracıya aittir. Kiracı ,sözleşmenin bitiş tarihinden 15 gün öncesine kadar size evi boşaltacağına dair ihtarname çekmezse , kontrat aynı şartlarda bir yıl daha uzamış sayılır. Kiracıyı çıkartmak için , eğer kirayı ödemezse tahliye davası açabilirsiniz. Bunun yanında evde kendiniz oturacaksanız veya alt - üst soyunuzdan biri ( baba - anne - çocuk gibi ) oturacaksa tahliye davası açabilirsiniz. Bu durumlar dışında kiracıyı ancak 10 yıl dolduktan sonra çıkarabilirsiniz.