Ihtarname sonrasi işe gitmek gerekir mi
Merhaba, noterden is yerine ihtarname çekerek hakli sebeple is akdimi fesih ettim alacaklarimi almak suretiyle. Ihtarname ortalama 2 ya da 3 gun icerisinde is yerinin eline geçecek. Bu sure zarfında ise gitmeli miyim? Iki gun ust uste gelmedi diyip 3. Gun cikisimi vermeye kalkabilirler mi ( aslinda fesih ettim artik gitmeme gerek yokmus gibi,ya da fesih etmeme ragmen o is yerinde bulunmam suc olur mu) kafam karisik. Uyulmasi gereken nedir
Cevap: Ihtarname sonrasi işe gitmek gerekir mi
Normalde,
işyeriniz devamsızlık nedeniyle sözleşmenzi feshetmesi için önce size ihtar gönderip haklı sebebinizi belirtmenizi aksi halde sözleşmenizi devamsızlığınız nedeniyle feshedeceğinizi bildirmesi gerekir kural olarak.
Sözleşmeyi feshettiğinizi bildiren ihtarı noterden gönderdiğiniz andan itibaren işyerine gitmenize gerek kalmamış demektir.
Teşekkür ederim cevabiniz icin. Ellerini ulasmasi tahmini 2 gün surecek. Bugun yani cuma gunu ya da pazartesi teslim edilir. Araya cumartesi de girebilir cumartesi ptt calismiyor. Dolayisiyla cuma cumartesi ve pazartesi icin rahatsizligim sebebiyle saglik raporu almak
Ve bu raporu gun icinde teslim etmek dogru olur mu? Belki de fesih yaptigim icin rapor vermek gereksizdir. Ya da fesih ettigim firmaya rapor vermem yasal uygun olurmu?
Noterden çıktığınız andan itibaren , ek herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.
Merhaba, persembe de noter işlerini hallettiğim için neden bildirmeden işe gitmemiştim. Dolayısıyla devamsızlığım persembe cuma cumartesi pazartesi olacaktı. 16 ocak persembe noterden cekmeme ragmen, firmaya ancak pazartesi ulaşacağı belirtildi. Rahatsız da olmam sebiyle cuma cumartesi (pazar gunu de sayılmak suretiyle) pazartesi olmak üzere 4 gunluk sağlık raporum var. Raporu firmaya teslim ettim. Bir sorun olur mu? İkinci sorum pazartesi feshim firmaya iletilirse, yeni bir firmada calışmaya baslamam için herhangi bir süre beklemem gerekir mi? Yeni bir firmada teklif kabulüne dair bir belge imzalamak sorun teşkil eder mi