apartman yönetiminde usulsuzluk ve kural tanımama

merhaba bir sorum olacak
12 daireli bir apartmanda oturuyorum sürekli olağan üstü toplantı yapılıyor  ama  15 gün önceden haber verilmiyor
olağan toplantı yapılıyor apartman yönetim planında ocak ayı yazmasına rağmen aralık ayında yapılıyor 
alınan kararlar vekalet olmadan başkasının adına imza atılıyor   
alınan kararlar tebliğ edilmiyor
yönetim planın da arsa payına göre  aidat ve genel gider toplanması gerekirken eşit toplanıyor 
bu durum defalarca dile getirmeme rağmen hukuksuz kanunlara aykırı olgunu söylüyorum  umursamıyorlar burası kamu kurumumu şirket mi
diyorlar   ne yapmam lazım  yönetici  6 ay binada 6 ay yazlıkta ulaşmak ne mümkün  apartmanda 6 7 kışı var birlik olmuşlar 
alınan kararı iptal ettirmem lazım dava ile yönetici mahkeme tarafından atanması gerek ve  bu insanlarin hak hukuk kanun nedir öğrenmesi gerek 
bana yardımcı olur musunuz    dilekçe ve ne yapmam lazım   .

Cevap: apartman yönetiminde usulsuzluk ve kural tanımama

Öncelikle mal sahibi değilseniz yani kiracı iseniz dava açamazsınız. Ancak kat maliki dava açabilir.
Kat maliğinin bu tip olaylarda hakları şu: Sulh hukuk mahkemesinden anlattıklarınızı içerir bir dilekçe ile genel kurul kararının iptali için HAKİMİN MÜDAHALESİNİ istemek akabinde eğer bir yolsuzluk varsa ceza davası açmak.
	Alıntı:

hasanklb rumuzlu üyeden alıntı

merhaba bir sorum olacak
12 daireli bir apartmanda oturuyorum sürekli olağan üstü toplantı yapılıyor  ama  15 gün önceden haber verilmiyor
olağan toplantı yapılıyor apartman yönetim planında ocak ayı yazmasına rağmen aralık ayında yapılıyor 
alınan kararlar vekalet olmadan başkasının adına imza atılıyor   
alınan kararlar tebliğ edilmiyor
yönetim planın da arsa payına göre  aidat ve genel gider toplanması gerekirken eşit toplanıyor 
bu durum defalarca dile getirmeme rağmen hukuksuz kanunlara aykırı olgunu söylüyorum  umursamıyorlar burası kamu kurumumu şirket mi
diyorlar   ne yapmam lazım  yönetici  6 ay binada 6 ay yazlıkta ulaşmak ne mümkün  apartmanda 6 7 kışı var birlik olmuşlar 
alınan kararı iptal ettirmem lazım dava ile yönetici mahkeme tarafından atanması gerek ve  bu insanlarin hak hukuk kanun nedir öğrenmesi gerek 
bana yardımcı olur musunuz    dilekçe ve ne yapmam lazım   .

Cevap: apartman yönetiminde usulsuzluk ve kural tanımama

aynı sorun bizde de var ne yapacağız