apartman yönetiminde usulsuzluk ve kural tanımama
merhaba bir sorum olacak
12 daireli bir apartmanda oturuyorum sürekli olağan üstü toplantı yapılıyor ama 15 gün önceden haber verilmiyor
olağan toplantı yapılıyor apartman yönetim planında ocak ayı yazmasına rağmen aralık ayında yapılıyor
alınan kararlar vekalet olmadan başkasının adına imza atılıyor
alınan kararlar tebliğ edilmiyor
yönetim planın da arsa payına göre aidat ve genel gider toplanması gerekirken eşit toplanıyor
bu durum defalarca dile getirmeme rağmen hukuksuz kanunlara aykırı olgunu söylüyorum umursamıyorlar burası kamu kurumumu şirket mi
diyorlar ne yapmam lazım yönetici 6 ay binada 6 ay yazlıkta ulaşmak ne mümkün apartmanda 6 7 kışı var birlik olmuşlar
alınan kararı iptal ettirmem lazım dava ile yönetici mahkeme tarafından atanması gerek ve bu insanlarin hak hukuk kanun nedir öğrenmesi gerek
bana yardımcı olur musunuz dilekçe ve ne yapmam lazım .
Cevap: apartman yönetiminde usulsuzluk ve kural tanımama
Öncelikle mal sahibi değilseniz yani kiracı iseniz dava açamazsınız. Ancak kat maliki dava açabilir.
Kat maliğinin bu tip olaylarda hakları şu: Sulh hukuk mahkemesinden anlattıklarınızı içerir bir dilekçe ile genel kurul kararının iptali için HAKİMİN MÜDAHALESİNİ istemek akabinde eğer bir yolsuzluk varsa ceza davası açmak.
Alıntı:
hasanklb rumuzlu üyeden alıntı
merhaba bir sorum olacak
12 daireli bir apartmanda oturuyorum sürekli olağan üstü toplantı yapılıyor ama 15 gün önceden haber verilmiyor
olağan toplantı yapılıyor apartman yönetim planında ocak ayı yazmasına rağmen aralık ayında yapılıyor
alınan kararlar vekalet olmadan başkasının adına imza atılıyor
alınan kararlar tebliğ edilmiyor
yönetim planın da arsa payına göre aidat ve genel gider toplanması gerekirken eşit toplanıyor
bu durum defalarca dile getirmeme rağmen hukuksuz kanunlara aykırı olgunu söylüyorum umursamıyorlar burası kamu kurumumu şirket mi
diyorlar ne yapmam lazım yönetici 6 ay binada 6 ay yazlıkta ulaşmak ne mümkün apartmanda 6 7 kışı var birlik olmuşlar
alınan kararı iptal ettirmem lazım dava ile yönetici mahkeme tarafından atanması gerek ve bu insanlarin hak hukuk kanun nedir öğrenmesi gerek
bana yardımcı olur musunuz dilekçe ve ne yapmam lazım .
Cevap: apartman yönetiminde usulsuzluk ve kural tanımama
aynı sorun bizde de var ne yapacağız