Ayedaş kaçak elektrik icrasına itiraz.
Herkese merhaba,
Başıma tam bizim ülkemizde karşılaşacağımız bir olay geldi. 1 ay önce avukatlık bürosundan hakkınızda icra dosyası var diye arandım. Ayedaş tarafından açılan kaçak kullanım hakkında icra dosyası. 06.2017 yılında eski kiracısı olduğum eve kaçak elektrik tutanağı tutulmuş. Ben de o evden 12.2015 tarihinde taşındığımı gerek nüfus müdürlüğünden aldığım belge ile gerekse taşındığım eve ait olan 12.2015 tarihli igdaş sözleşmemle beraber ayedaşa itiraz ettim. Fakat beni arayıp eski ev sahibinin telefonunu ve kira sözleşmemi istediler. Bende bunların bende olmadığını gerekli evrakları sunduğumu söyledim. 15 gün sonra cevap geldi. Cevap aynen şu şekilde;
''Başvurunuza konu olan talebinizin değerlendirilebilmesi için mülk sahibinin iletişim bilgisi veya kira kontratının Şirketimize iletilmesi gerekmektedir. Söz konusu belgelerin Şirketimize iletilmesi halinde gerekli incelemelerin yapılabileceğini belirtmek isteriz.''
Ben artık bunlarla mahkemede hesaplaşmak istiyorum. Mümkünse para cezası veya başka bir yaptırım uygulatmak istiyorum ki başka kimseye yapamasınlar. Zira şikayet sitelerinde bu firma için yüzlerce benim durumumda olan şikayet var. Kullanılan kaçak elektriği kimin kullandığını bulamadıkları zaman, çıkan son kiracıya icra başlatmak bir yöntem olmuş.
Ayrıca 18/04/2018 yılında açılan dosyanın hiçbir bildirisi tarafıma ulaşmadı.
Bana yol gösterecek olanlara şimdiden zamanlarını ayırıp cevap verdikleri için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Cevap: Ayedaş kaçak elektrik icrasına itiraz.
Alıntı:
bartrobel1903 rumuzlu üyeden alıntı
...1 ay önce avukatlık bürosundan hakkınızda icra dosyası var diye arandım. Ayedaş tarafından açılan kaçak kullanım hakkında icra dosyası. 06.2017 yılında eski kiracısı olduğum eve kaçak elektrik tutanağı tutulmuş. .
Eski kiracı olduğunuz evdeki abonelik sizin adınızamıydı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Eski kiracı olduğunuz evdeki abonelik sizin adınızamıydı?
Benim adıma diye hatırlıyorum ama çok emin değilim. Ödeme yaptığım banka hesabımı kapattığım için dekontlara ulaşamadım. Ayedaş da isimden abonelik kontrolü yapmıyormuş. Ama şuan üstüme hiçbir abonelik bulunmamakta.
Ayedaş o borçla ilgili size ulaştığına göre, kayıtlarında abonelik sizin adınıza olsa gerek.
Bu durumda aboneliğinizi kapattırmayı ihmal ettiniz muhtemelen. Abonelik sizin adınıza ise, borçlu da siz durumundasınız.
Sonrasında size ait olmayan dönemdeki kullanımları eski evsahibinize dava açarak talep edebilirsiniz.
Birilerine tazminat ödetme , onlara ders olsun bir daha yapamasınlar başkasına düşünceniz de pek sonuç alabileceğiniz bir şey değil. İstemiş oldukları bilgileri temin edip kendilerine iletmek , konuyu en kısa yoldan çözüme kavuşturabilecek yol gibi görünüyor şu aşamada.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ayedaş o borçla ilgili size ulaştığına göre, kayıtlarında abonelik sizin adınıza olsa gerek.
Bu durumda aboneliğinizi kapattırmayı ihmal ettiniz muhtemelen. Abonelik sizin adınıza ise, borçlu da siz durumundasınız.
Sonrasında size ait olmayan dönemdeki kullanımları eski evsahibinize dava açarak talep edebilirsiniz.
Birilerine tazminat ödetme , onlara ders olsun bir daha yapamasınlar başkasına düşünceniz de pek sonuç alabileceğiniz bir şey değil. İstemiş oldukları bilgileri temin edip kendilerine iletmek , konuyu en kısa yoldan çözüme kavuşturabilecek yol gibi görünüyor şu aşamada.
Şimdi ayedaşı aradım. İcraya tabi ceza boşta kullanım için kesilmiş. Yani otururken benim üstüme olsa bile kapattırıp çıkmışım benden sonra sigortayı açıp kullanmışlar.
Karşı dava açabileceğim bir yol yok mu yani? Herkes keyfine göre ya tutarsa diye icra açabiliyor mu?
Sayın bartrobel1903;
Borçlu olmadığınızın tespiti için dava açabilirsiniz. Bunu avukatın hukuki yardımını alarak yapmanızı öneririm.
Saygılar...