Cevap: Ihtarnamede sahte beyan
Yalan değil de yanlışlık olabilir mi?
Gönderen avukata bunu sordunuz mu?
Belki gerçekten ihtarname gönderildi, ama size ulaşmadı, örneğin muhtara verildi ve sizin haberiniz yok; avukat da numarayı yazarken yanlışlıkla sizinkinin numarasını yazdı.
Bana kalırsa, siz ihtarnameyi yazan avukata sorun durumu.
Ilginize tesekkurler. Bahsedilen notere gittim bana gelen ihtarnameyi gösterdim sizin noterliginizden böyle bir noter belgesi gönderildigini noter evragini gösterdim. Mudur böyle bir ihtarnamenin şubelerinden gönderilmedigini hatta bu yevmiye numarasina ulasilamadigini noterliklerininin bu numaraya gelmedigini söyledi bana benim yevmiye numarami tarihimi belirterek sadece noter adini degistirerek sanki üste çikmak icin ihtarname gönderdik sana demek icin kandirmaya calistilar bunla ilgili ne yapabilirim. Örnek olarak benim isverene gönderdigim 4. Noter 12345 yevmiye numarasi 01.01.2020 onlarin ihtarnamede gönderdik dedikleri 3. Noter 12345 yevmiye numarasi 01.01.2020
Notere neden sordunuz ki? Avukata neden sormadınız?
Notere sordum bizden böyle bir ihtarname çıkmadı dedi hatta bu yevmiye numarasina daha ulaşmadik daha dedi. Benim cektigim noter ihtarnamesini sadece noter adini degistirip sanki kendileri çekmiş gibi yanilmaya kandirmaya çalışmışlar yevmiye numara ve tarih benim gönderdigim ihtarnameye ait. Bunla ilgili ne yapabilirim? Noterleri sorumlu tutabilirmiyim yada şikayette bulunabilirmiyim?
Avukatla görüşün Şenol beyin dediği gibi yanlışıkla sizin ihtarnamenin bilgilerini yazmış olabilir, doğrusunu öğrenip öyle araştırın.