Telefonda "Oraya geleceğim nasıl olsa, yüz yüze görüşeceğiz. Mahkemede görüşeceğiz." gibi ifadeler hakaret edilmediği sürece suç teşkil ediyor mu? Ayrıca telefon kaydı delil midir?
Printable View
Telefonda "Oraya geleceğim nasıl olsa, yüz yüze görüşeceğiz. Mahkemede görüşeceğiz." gibi ifadeler hakaret edilmediği sürece suç teşkil ediyor mu? Ayrıca telefon kaydı delil midir?
"Oraya geleceğim nasıl olsa, yüz yüze görüşeceğiz. Mahkemede görüşeceğiz." hakaret veya tehdit gibi durmuyor.
Telefon kaydı da, suç başka türlü ispatlanamayacaksa delil olmalıysa bile karışık bir konu. Ona cevap veremem.
Tabi bu böyle sakince değil hararetli bir tartışma sonrası söylendi. İmzaladığı bir tutanağı reddeden ve okumadan imzaladığını söyleyerek, karşısındakine iftira atan birine yönelik sinirlenme sonucu söylendi. Artık son sözü yüce Türk yargısı verecek.
telefon kaydını habersiz alırsaanız bu suç olur+karşı tarafın suçunu da ispatlayamazsınız.
yani telefonu açıp "yapacağımız görüşmeleri kayıt alıtına alıyorum" dersen öncelikle ve daha sonra da eleman sana küfür ederse evet karşı taraf suç işlemiş olur.
yoksa normal telefon konuşmasında küfür etmesi suç olmuyor yani kanıtlayamadığın için takispsizlik olur
Yani telefonla bir kişiye istediğimiz gibi hakaret edebiliriz, kişiyi istediğimiz gibi tehdit edebiliriz ve bu suç değildir diye mi anlıyoruz?
Telefonla değil de yüzyüze iken tehdit veya hakaret vuku bulsa, bunu da kameraya v.s. kaydedemeyiz o halde.
Peki, hakaret ve tehdit suçu nasıl oluşur? Ben biraz para vererek iki üç tane yalancı şahit bulsam, "bana hakaret ve tehditte bulundu" desem mi olur?
dediğiniz her şey doğru.
bunu bizzat yaşadım.
işveren benim için bana küfür etti dedi. iftira. savcı takipsizlik verdi. neden tanık yok
buna karşılık bana kendisi yumruk atmıştı. darp raporu var. bakalım mahkeme ne karar verecek. bende de tanık yok.
özet olarak. hukuk için; talep ettiğini alabilirsin, ispatlayabildiğin sürece.
Birisinin sana telefonda hakaret ve tehtid savurmasını şu şekillerde ispat etmen gerekir;
1- Üçüncü kişilerin bunu duyması ve tanıklık yapması gerekir.
2- Ses kaydı alırsın, ancak bunu başka türlü ispat edemediğini savcıya kabul ettirmen lazım. Çünkü hukuksuz elde edilen delil, delil özelliği taşımaz kanunlara göre.
3- Karşıdaki kişi kabul etmesi lazım hakaret ve tehtid ettiğini.
Peki karşı taraf bize iftira atıp kaydettiğini söylüyorsa ve biz ona seninle görüşeceğiz merak etme gibi ifadeler kullanmışsak karşı suçlu olur mu?
en başta anlattığınız suçu siz işlemişsiniz galiba :D
eğer savcılığa bu izinsiz kaydı verirse savcı bu elemanı yakalaması lazım sen suç işledin diye.
Ben evimde iken telefon çalıyor, açıyorum, adam hakarete tehdite başlıyor. Ben de kaydetmişim. Bunu kayıt yapmaktan başka şekilde ispatlamam mümkün değil ki. Buna rağmen "delil" olarak bunu verdiğimde (HTS'den zaten ses kaydı ile uyumlu bir bilgi gelecektir) savcı ya da hakimin "sen usulsüz kayıt yapmışsın" diye beni suçlaması söz konusu mu?
Bu konu çok muallakta bir konu benim kafamda. Netleştirmeye çalışıyorum. Sonuçta ben "kendi dahil olduğum" bir konuşmayı kaydediyorum. İki kişi arasındaki bir konuşmayı üçüncü kişi olarak kaydetmiyorum. Gizlice dinlemiyorum o konuşmayı. Bunu ifşa etmediğim sürece, sadece savcılığa / mahkemeye verdiğim sürece nasıl bir suç işlemiş olacağımı anlayamıyorum.