İş yeri kapandı tazminat alamadım
14 ay süreyle çalışmış oldugum işyeri kapandı.(işten ayrılırken herhangi bir belge imzalatmadı) Fakat ilk üç ay sigortasız çalıştığım için patronum herhangi bir tazminat hakkımın olmadıgını söyledi fakat ben avukata giderim dedigim de bekle vericem diyerek oyaladı yaklaşık 6 ay sonra sadece 1500 TL verdi. Bu durumda benim kıdem, ihbar, yıllık izin parası gibi haklarımı almam mümkün mü neler yapmam gerekiyor?
İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim
Cevap: İş yeri kapandı tazminat alamadım
sgk sız çalıştığınızı bir şekilde ispatlayabilirseniz, tanık olur belge olur ve işten çıkarken sgk çıkışınız işveren tarafından yapıldıysa (hani sgk kodları var ya, ama tazminatı hak edebilecek kod ile) tazminatınızı alabilirsiniz. önce arabulucuya başvurmak koşuluyla.
alo 170 yi arayın. sgk çıkış kodunuzu öğrenin.
ve yapılmış olan kod ile kıdem vs tazminatı hak ettiğinizi teyit edin.
arkadaşlarınızı arayın tanık olur musun bana deyin.
işvereni arayın.
gardaş böyle böyle. tanıklarım vs her şey hazır.
alacaklarım bu kadar tutuyor. veriyosan ver. vermiyosan mahkemeye gidiyorum de.
bunun yanında o vermiş olduğu 1500 tl toplam alacağınızdan düşmez.
yani adam göndermişte neyi göndermiş?
o 1500 tl de benim prim alacağımdı dersin.
6 ay insanı oyalamasına saysın.
bunun yanında alacağınız şirket üzerinde hiç para vs yoksa bu da sıkıntı olabilir.
gene siz profesyonel avukat hizmeti alın
Cevap: İş yeri kapandı tazminat alamadım
Alıntı:
tahriperi rumuzlu üyeden alıntı
...
yani adam göndermişte neyi göndermiş?
...
İşveren o '' adam '' değil de , o adamın sahibi, ortağı olduğu tüzel kişilik ise, borçlu olan da o '' adam '' değil tüzel kişiliktir, yani x ltd.şti gibi. Kapanmış bir işyerinde muhatap bulunamayacağı için, ne davaya katılacak bir muhatap, ne de o dava kazanıldığında alınabilecek bir şey bulunamayacaktır.