Cevap: Kazan dairesi sesi
Sayın Beskale;
Gürültü normalin üstünde, ciddi ve insan sağlığına rahatsızlık verecek boyutta ise gürültünün tespiti, gürültünün önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması, ses yalıtımı yaptırılması ve benzer taleplerle sulh hukuk mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Yaşamakta olduğunuz sıkıntının giderilmesi için yöneticiniz ile irtibatınızı kesmeyin. Konunun kat malikleri kurulunda görüşülmesini sağlayın. Kat malikleri kurulunda görüşülmez veya olumsuz sonuç çıkması durumunda dava açma hakkınızı kullanın. Dava açma hakkınızı kullanmadan önce avukatın hukuki yardımını alın.
Saygılar…
İnternetten baktım ama pek bişey anlayamadım. Zahmet vermiyeceksem siz açıklayabilirmisiniz ?
Kazan dairesi yerinin değişmesi şeklinde bir istekte bulunma hakkım varmıdır ? Ses yalıtımcıları ile görüşmemde sesin azalabileceği ancak tamamen kesilmesinin zor olduğunu söylüyorlar. Ki şuan hali hazırda bir yalıtım var ancak yetersiz kalmış. Yönetim toplantısında durumu dile getirdim herkes yapılsın şeklinde tepki verdi ancak herhangi bir oylama vs yapılmadı. Ruh sağlığım bozuldu resmen cevap için teşekkürler.
- - - Updated - - -
...................
Kazan dairesi yerinin değişmesi şeklinde bir istekte bulunma hakkım varmıdır?
Kat malikleri kurulu toplantısında kazan dairesi yerinin değiştirilmesi ile ilgili istekte bulunabilirsiniz. Bu sizin en doğal hakkınız. Ancak karar mercii kat malikleri kurulunundur.
Kazan dairesi için uygun yerin olup olmadığı, teknik olarak bunun yapılıp yapılamayacağı, proje değişikliği gerektirip gerektirmediği, uygun yer bulunması halinde başkalarına rahatsızlık verip vermeyeceği, diğer blokların durumu, maliyetin ne olacağı, bu haliyle kalması durumunda ses yalıtımının yapılıp yapılmaması gibi çok farklı soruların yanıtlarına göre karar vereceklerdir.
Sayın Beskale;
Yer değişikliği yapılmasının zor bir olasılık olarak görünse de ses yalıtımı yapılması yönünde karar çıkabileceği yönünde görüşe sahibim.
Saygılar…