yeni aldigim evin eski sahibi kacak elektrik ve su kullanmis...
merhaba arkadaslar...
14.10.2019 tarihinde bir daire aldim be 09.12.2019 tarihinde kiraya verdim.. kiracim abonelikleri ustune almaya gitdiginde evin ustunde borc oldugu kacak kullanim oldugu soylenmis kiracim bunlara itiraz etmis ve borc simdi benim ustume kaldi sedas ve isuya itiraz etmek icin gitdigimde itirazi almadiklari gbi yapicak bisey yok borc artik sizin odiuceksiniz dediler benim evi alis tarihim belli 14.10.2019 borcun oldugu donemde belli 2017nin 4.cu ayi ile 2019un 7 ayi arasimda yani benim ewi almamdan once ben bunu kanitlayabiliyorum ama sedas inatla yapcak bisey yok abonelik yok kacak kullanilmis ev sizin oldugu icinde borclu sizsiniz odiyceksiniz diyo ben bu konu hakkimda napabilirim nasil bir yol izlemeliyim
Cevap: yeni aldigim evin eski sahibi kacak elektrik ve su kullanmis...
Sayın firtina_52:
Kural olarak abonelik sözleşmesi kimin adına ise elektrik, su tüketim bedellerinden o şahıs sorumludur. Yeni abonelik talep edenden eski abonenin borçları talep edilemez.
Eski abonenin borcu nedeniyle yeni abonelik talebi geciktirilemeyeceği gibi, bu borcun ödenmesi ile birlikte abonelik verileceğinin söylenmesi de hukuki değildir.
Tekrar müracaat edin. Eski borç nedeniyle abonelik yapmayacaklarına dair belge isteyin. Aksi takdirde hukuki işlem başlatacağınızı belirtin. Aboneliğiniz verilmez ise bir avukatın hukuki yardımını alarak konuyu takip etmenizi öneririm.
Saygılar...
aboneliklerde sorun yok, kiracim abonelikleri ustune aldi zaten sorun su evin benden onceki sahibi abone olmadan elektrik ve su kullanmis simdi kiracim abone olunca kullanilan bu su ve elektrigin ucretini bizden talep ediyolar...
Sayın firtina_52;
Elektrik, su, doğalgaz borçları sorumluluğunuz mülkiyetin üzerinize geçmesi ile kiracınızın sorumluluğu ise abonelikleri üzerine alması ile başlamıştır. Eski malikin veya kiracının borçlarından dolayı sorumlu tutulamazsınız. Avukatın hukuki yardımını almanızı ve yönlendirmelerine göre hareket etmenizi öneriyorum.
Saygılar...
Alıntı:
firtina_52 rumuzlu üyeden alıntı
aboneliklerde sorun yok, kiracim abonelikleri ustune aldi zaten sorun su evin benden onceki sahibi abone olmadan elektrik ve su kullanmis simdi kiracim abone olunca kullanilan bu su ve elektrigin ucretini bizden talep ediyolar...
sözlü olarak isteyebilirler, konu ile ilgili bir yazılı bildirim, daha doğrusu biir icra takibi başlatılırsa, sizin mülkiyetinize geçmeden önceki döneme ait olan bu brçla ilginiz olmadığını, kabul etmediğinizi icra dairesine giderek beyan edin.
Bu icra takiplerinde belli bir itiraz süresi oluyor.Bu süre kaçırıldı diyelim ki...
O zaman ne olacak?Şimdiden icra dairesine bir yazı yazılabilir mi bu gibi durumlarda.?
Elektrik ve su idarelerinin konuyu bilmelerine rağmen kasıtlı davrandıkları ortada.Yakaladığımızdan parayı koparalım havalarında.
Manevi tazminat davası açılabilir mi?